JohnnyCage

Új rádió szoftver: a legális Napster?

Az új zeneprogram a SongCatcher.com -tól azt jelentheti, hogy soha többé nem kell fizetned a kedvenc zenéidért. Ami a legjobb: mindez abszolút legálisan!

A program egy James Logan nevű programozó ötlete, amelynek lényege, hogy internetes rádiókon sugározott zenéket tölt le a winchesteredre, és ezután listát készít a letöltött zenékről. Mivel a rádiókról sugárzott zenék felvétele saját célra nem ütközik törvénybe, és nem történik valódi fájl letöltés, úgy tűnik a szoftver megkerüli azokat az akadályokat amiken a Napster elbukott.

A zeneszámok azonosítása a rádió saját lejátszási listája, valamint egy digitális hangazonosító program alkalmazásával történik. Innentől kezdve van egy saját listád a számokról, amikkel azt teszel, amit kedved tartja. Lementheted, letörölheted őket, vagy megjelelölheted azokat amikkel nem akarsz semmit csinálni. Logan ráadásul egy keresőn is dolgozik, melynek az egyetlen hibája csak az, hogy meg kell várnod a kívánt szám lejátszását, mielőtt felvehetnéd. A feltöltések tehát mind jogtiszták, nincs velük gond, egyszerűen használhatóak.
* A letöltések? Nagy merevlemez szükséges, körülbelül másfél giga kell 24 óra zene felvételéhez egy adóról. A számok végtelenszer ismédlődnek, akárcsak az igazi rádiókban. Ezenkívül kell hozzá egy digitális rádió tuner az USB portra, és ami a legidegesítőbb, lehet, hogy a felvett számok felét levágták, vagy éppen valami közölnivalója akadt a DJ -nek a szám közepén. Nos, hát mit akarhat az ember ingyen?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!