Gyurkity Péter

Csúcstelefonnal újít az Oppo

Ez pedig többek között az európai debütálást készítheti elő.

Az Oppo nevét az utóbbi időben nem túl gyakran láthattuk a csúcskategóriás okostelefonok területén, hiszen utoljára még az évekkel ezelőtt bemutatott Find 7 igyekeztek itt jobb pozíciókat elérni. Most egy friss megoldással térnek itt vissza, valóban csúcs-hardverrel ellátva a készüléket.

Kínai forrás szivárogtatott ki néhány, a sajtónak szánt hivatalos fotót, természetesen még az eredetileg tervezett dátum előtt. Ezeken már a Find X típus előlapja és hátoldala látható, némi betekintést nyújtva a dizájnba, amelyet azonban egy meglehetősen részletes hardveres lista kísér. Ebből kiderül, hogy a telefon a Snapdragon 845 chipet kapja meg, ehhez pedig már 8 GB memória, egy alapesetben is 256 GB-os tároló, egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor, valamint az Android Oreo 8.1 operációs rendszer társul, méghozzá arcfelismerő technológiával, ahogy azt a Xiaomi Mi 8 esetében is láthattuk, bár ez utóbbit a bevágás és az előlapi káva mérete miatt többen kétségbe vonják.

Azt még nem tudjuk pontosan, hogy a kávát valóban szinte teljesen száműzik-e az előlapról, hiszen a képek után, a piaci megjelenés előtt, még változhat a helyzet. A hátlap mindenesetre már nem műanyagból, hanem üvegből készült, itt pedig iker-kamerát, valamint dual-tone LED flash komponenst helyeztek el. Érdemes továbbá megjegyezni, hogy a cég komolyan készül az európai megjelenésre, itt többek között Franciaországban, Olaszországban, valamint Spanyolországban tennék elérhetővé a saját márkát, azt azonban még nem tudni, hogy vajon ez a vadonatúj prémium megoldás is befut-e majd az európai piacra – jelen pillanatban az ázsiai régió van a fókuszban, nem meglepő módon.

A hivatalos megjelenés dátuma június 19. - a cég ezt Párizsban szeretné bemutatni, így az európai megjelenés már jóval esélyesebb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    Lesz is vagy 7 colos kijelzője... Kéne beszélniük a kínai ruhagyárakkal a zsebekről... XD