Berta Sándor

Rászolgált az internet egy saját valutára

A bitcoin elterjedéséhez ugyanakkor szükség van még törvényi változtatásokra és szakmai fejlesztésekre.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója megerősítette, hogy a digitális fizetőeszközöket tartja a jövő útjának. A menedzser szerint az internet megérdemel egy saját valutát, ugyanakkor azt nem tudta megmondani, hogy ez végül a bitcoin lesz-e vagy sem. De remélte, hogy a bitcoin lehet az az univerzális valuta, amelynek segítségével néhány esztendőn belül a legtöbb nemzetközi tranzakciót fogják bonyolítani.

Dorsey a Twitter mellett a Square vezetője is. A platformon 2014 óta bitcoinnal is lehet kereskedni. Az idei esztendő első negyedévében ez a tevékenység 34,1 millió dolláros bevételt generált a vállalkozás számára, de a nyereség csupán 200 000 dollár volt. Ennek ellenére a menedzser kitartott azon korábbi véleménye mellett, hogy a digitális fizetések jövőjét egyértelműen a kriptovaluták jelentik. Ehhez azonban le kellene küzdeni különböző akadályokat, amelyek elsősorban a törvények szintjén léteznek. Továbbá meg kellene győzni a szabályozásban résztvevőket és az Amerikai Egyesült Államok Részvény- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) arról, hogy ez a technológia miért ennyire fontos. Azért is szükség van erre a kampányra, hogy ez a vízió valósággá váljon.

A törvényi akadályok mellett egyébként vannak műszaki akadályok is - például a bitcoin esetében. A blokklánc technológia ugyanis jelenleg másodpercenként nagyon kevés tranzakció végrehajtását teszi lehetővé és az elérhető bitcoin mennyisége is maximalizálva van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • HUIrnok #3
  Az ilyen fizetőeszközök után már elkéne jönnie annak is, hogy egyszerű emberek is elég ismeretet, értékálló szemléletet tudjanak úgy végre elsajátítani, hogy a meglévő és későbbi életszakaszaikat kiszolgáltatottságmentes módon tudják megélni, amikor ilyenféle valutarendszert a kezeik között tudhatnak.

  Ezt pár régi film is finoman megragadta, ahol ugyan a visszaélés lehetőségeit hangsúlyozva ki róla, egy lehetséges világkép alapját kezdte el lefektetni, aminek mi is már a szemtanúi lehetünk.

  Magam ezért is úgy ítélem, hogy olyan törekvésekben részt venni fontos, ahol az ilyen függetlenné váló rednszer végre lehetőséget teremt arra, hogy a szabad élet lehetőségét is fent tartsa.

  Ezért is én támogatom a cikkben foglaltakat.
  Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2018.05.21. 12:33:00
 • VolJin #2
  Like
 • NEXUS6 #1
  Szerintem hagyni kéne, hogy a Ft legyen az!
  XD