Gyurkity Péter

Leállt a ZTE-telefonok forgalmazása

Kemény csapást jelentett az amerikai beszállítók letiltása, leállt a cég.

Az elmúlt hetekben mi is beszámoltunk arról, hogy a kínai ZTE, amely a jelek szerint komolyan gondolja a dupla bevágást készülőben lévő telefonján, méretes büntetést kapott az USA-ban, miután ismét életbe léptették az amerikai beszállítókkal kapcsolatos tiltást. A 7 évre szóló tiltás azután került ismét a terítékre, hogy az ottani illetékesek biztossá váltak a ZTE füllentését illetően.

Hírügynökségi jelentés szerint a ZTE-t alaposan megtépázta a döntés, és bár jelenleg is igyekeznek meggyőzni az amerikai kereskedelmi minisztériumot annak visszavonásával kapcsolatban, a hongkongi tőzsdén kénytelenek voltak bejelenteni a főbb tevékenységek leállítását. Ezt az online információk szerint a saját webbolt és hivatalos katalógus ideiglenes szüneteltetése, valamint az egyéb forgalmazók kínálatában lévő termékek forgalmazásának leállítása kísérte, vagyis a ZTE mintha valóban megszűnt volna létezni – a cég lélegeztetőgépen van, bár állításuk szerint elegendő tartalékaik vannak a kiváráshoz.

Az amerikai fél jóval korábban hozta meg ezt a döntést a számukra belföldi beszállítók letiltásáról, ám felfüggesztették azt, mivel a cégre bízták a kívánt büntetések végrehajtását – ezek között sorolták fel a bónuszok leállítását és az érintett munkatársak megfenyítését, akik részt vettek bizonyos termékek tiltott értékesítésében Irán és Észak-Korea területén. Miután a tengerentúlon arra a következtetésre jutottak, hogy a ZTE megvezette őket a büntetések kiszabásával kapcsolatban, ismét életbe lépett a 7 évre szóló büntetés, vagyis innentől kezdve a cég nem juthat hozzá az amerikai partnerek alkatrészeihez – itt nyilván a Qualcomm Snapdragon chipekhez és a Google Play szolgáltatásokhoz való hozzáférés a legsúlyosabb probléma.

Az USA-ban a Huawei ellen is nyomoznak, de ez utóbbi céggel kapcsolatban még nem hoztak ilyen szigorú döntést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!