Gyurkity Péter

Két előlapi lyukkal jön a ZTE telefonja

A felső bevágás után lassan az egyetlen apró lyuk is idejétmúlttá válik.

Az elmúlt két évben láttunk néhány fontos változást az okostelefonok előlapján, ahogy a különböző gyártó igyekeztek a felület még nagyobb hányadát magával a kijelzővel lefedni, ami viszont komoly kérdéseket vetett fel a további komponensek elhelyezésével kapcsolatban. A jelek szerint a notch és az apró lyuk után most jön a dupla lyuk alkalmazása.

A tavalyi évben és idén már több eltérő megoldást láthattunk, amelyek egy apró előlapi lyukkal igyekeztek megoldani a problémát, így biztosítva helyet a szelfikamerának, minimális kávával. Mások egy kisebb előugró panellel kísérleteznek, ez szintén több modellen helyet kapott már, a ZTE azonban most egy olyan szabadalmi kérelmet juttatott el az illetékes hatósághoz, amelyen egyszerre két ilyen apró bevágás jelenik meg, vagyis komolyan gondolkodnak a kialakítás hétköznapi alkalmazásán. A mellékelt sémákon az említett két lyuk a felső sávban, középen helyezkedik el, ezek egyike várhatóan az előlapi kamerának adna helyet, míg a másik a mélységérzékelésért vagy a nagylátószögű képekért felelős példányt rejtheti majd.

A másik lehetőség, hogy ez utóbbi lyuk a felső hangszórót szolgálná ki, ilyen komponens ugyanis nem látható az előlap szélén, illetve a telefon oldalán. Az nem jelent nagy meglepetést, hogy az előlapi keret itt is minimális, a gyártók számára ugyanis az egyik legfontosabb feladat éppen a káva további lefaragása, hogy maga az érintőképernyő a teljes felület minél nagyobb hányadát fedje le. Az alsó részen még mindig picit vastagabb a „borosta”, ezzel egy időben viszont az ujjlenyomat-olvasót beépíthetik a panelbe (mivel ez sem látható a rajzokon), míg a hátoldalon egy függőleges elrendezésű iker-kamera kapna helyet, bár ez nyilván a pontos típustól függ majd.

Tekintettel arra, hogy a gyártó már bemutatta idei zászlóshajóját (amely az Axon 10 Pro néven jelent meg a piacon), a fenti kialakítás egy középkategóriás változaton, illetve valamelyik jövő évi modellen bukkanhat majd fel – bár jelen pillanatban nem vehetünk mérget arra, hogy a sémákon látott külső meg is valósul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!