Gyurkity Péter

Itt a ZTE 5G-telefonja

Európában is befutott a páros, amely erős hardvert kínál, kedvező áron.

Még februárban számoltunk be arról, hogy az MWC alatt bemutatkozott több 5G-telefon, amelyek az idei évben az egyik jelentős tényezőt képezik majd (a hajlítható példányok mellett), legalábbis a felhasználók érdeklődésének felkeltése terén. A ZTE akkor rántotta le a leplet saját megoldásáról, amely most válik elérhetővé az európai kontinensen.

A német Amazon oldalán már előrendelhető az Axon 10 Pro 5G, amely nevének megfelelően már támogatja az ötödik generációs mobiltechnológiát. Ez ugyan a legtöbb országban még nem tekinthető megoldott kérdésnek, a szolgáltatók azonban gőzerővel dolgoznak az elérhetőség kiépítésén és annak megfelelő támogatásán, így a korán váltók sem nélkülözik majd sokáig a nagyobb sebességet és a kellő lefedettséget. Természetesen legalább ilyen fontos a kereskedelmi ár, a ZTE pedig itt versenyképes ajánlattal állt elő, hiszen az alapváltozat 600 eurót kóstál, míg a legdrágább típus (a Pro változat 256 GB-os tárolóval ellátott példánya) 900 euróért lesz elérhető az európai piacon. Lássuk, mit is kínálnak majd ezen az áron!


Mindkét telefon az új Snapdragon 855 chipre támaszkodik, amely csúcskategóriás teljesítményt biztosít a vásárlóknak, 6 vagy 8 GB memóriával, illetve egy 128 vagy a már említett 256 GB-os, microSD révén kibővíthető belső tárolóval. Az előlapon egy meglehetősen nagy, ezúttal 6,47 hüvelykes AMOLED-kijelző helyezkedik el, míg a hátoldalon egy tripla-kamera áll majd rendelkezésünkre, sorrendben 48, 20, valamint 8 megapixeles változattal. A szelfikamera 20 megapixeles, ehhez pedig egy 4000 mAh-s akkumulátor, a Qi néven futó vezetéknélküli töltés, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, iker-hangszórók és DTS:X Ultra hangzás, valamint a szokásos érzékelők társulnak.

A hivatalos megjelenés pontos dátumát még nem ismerjük, erre azonban néhány héten belül sor kerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!