Gyurkity Péter

Lefelé nyit a ZTE 5G-telefonja

Ők is a középkategóriát célozzák meg, némileg szerényebb hardverrel.

Miközben tombol az új koronavírus a világban (a gócpontokat Európába, illetve Észak-Amerikába helyezve át), az ázsiai régió lassan magára talál, legalábbis ami az eredeti leállásokat és szüneteket illeti, itt még nem tudni, hogy lesz-e következő forduló. A ZTE ezt használja ki, hiszen most jelentette be új telefonját, amely kedvező árával és kellően erős specifikációjával hívja fel magára a figyelmet.

Az már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy a kínai gyártó (amely komoly amerikai szankciókkal volt kénytelen szembenézni, ez pedig alaposan megnehezítette dolgukat a tengerentúlon) március második felében tervezi bemutatni friss fejlesztését, erre pedig most sor is került. A hivatalos oldalon megtaláljuk az Axon 11 főbb részleteit, így megtudjuk, hogy a telefon egy méretes, 6,5 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapott, amely hajlított szélekkel, az FHD+ (1080 x 2340 pixel) felbontással, valamint egy beépített ujjlenyomat-olvasóval fut be, ehhez pedig nem az abszolút csúcskategóriás Snapdragon 865, hanem a Snapdragon 765 chip társul, amely ennek megfelelően középkategóriás teljesítményt biztosít, mégpedig legfeljebb 8 GB memóriával és egy 128 vagy 256 GB-os belső tárolóval.

Az előlapon egy 20 megapixeles szelfikamera helyezkedik el, a hátoldalon viszont egy négyes modulra esett a választás, amely sorrendben 64, 8, 2, valamint 2 megapixeles érzékelőt vonultat fel, itt ennek köszönhetően az ultra-nagylátószögű, a mélységérzékelő-, valamint a macro-funkció is megjelenik. Az üzemidőt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, miközben a szoftveres oldalon már az Android 10 fut – az 5G támogatása szintén megoldott, ezt ugyanis a Qualcomm-chip gond nélkül hozza. Fontos, hogy a viszonylag erős hardverhez igencsak kedvező ár társul, ez ugyanis Kínában 380 dollárnak felel meg, vagyis a vásárlók egy jelentős része csábulhat majd el, már amennyiben lesz megfelelő kereslet a piacon az új okostelefonok iránt – itt sok függ a vírushelyzet, illetve a válság további alakulásától.

Az előrendelés odaát már elérhető, ezt hamarosan követi majd a többi (így az európai) régió is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!