Gyurkity Péter

Komolyan gondolja a dupla-bevágást a ZTE

A szankciókkal sújtott gyártó újabb szabadalmi kérelmet nyújtott be az iker-notch kapcsán.

Arról április közepén mi is beszámoltunk, hogy a ZTE-t büntetik az amerikai hatóságok, amelyek tulajdonképpen évek óta gyanakodva figyelik a különböző kínai gyártók ottani terjeszkedését. Ez nem gátolta meg a cég vezetését abban, hogy újabb kérelmet nyújtsanak be a dupla notch alkalmazásával kapcsolatban.

Szintén néhány héttel ezelőtt ugyanis már láthattunk egy hasonló megoldást, amely akkor szintén csak beadványként jelent meg, vagyis konkrét termékről egyelőre nem beszélhetünk. Jól látszik azonban a törekvés a divat követésére, mi több, annak némi módosítására, hiszen egy ilyen megoldás nemcsak a kijelző tetején, de annak alján is egy ilyen bevágást tenne számunkra elérhetővé, vagyis az előlapi káva gyakorlatilag teljesen eltűnne, ehelyett pedig két notch felületén keresztül vehetnénk igénybe a megszokott komponenseket és az azok által biztosított funkciókat. Kérdés persze, hogy ebből valóban lesz-e valami, de mindenképpen érdemes végigfutni az eddig megjelent információk listáján.


Eszerint a ZTE a kínai állami ügynökségen keresztül adta be szabadalmi kérelmét, amelyen már képek formájában is megjelenik a fent említett kivitel. Korábban a ZTE Iceberg néven láthattuk az eredeti változatot, a mostani azonban még kisebb bevágásokkal bukkant fel, tehát mintha tovább finomítottak volna a dizájnon. Teszik ezt annak ellenére, hogy még a felhasználók körében sem tapasztalható egyértelműen pozitív visszajelzés, a notch alkalmazása tulajdonképpen az első bemutató, vagyis az iPhone X megismerése óta megosztja a vásárlókat.

Amennyiben végül mégis a piaci megjelenés mellett döntenek, ezek a készülékek valószínűleg csak jövőre rajtolnának majd el, addig tehát bőven lesz még idő a további tökéletesítésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lammaer #3
    Hát nyilván trollkodnak... mert más cégek már évek óta ezt csinálják.. lásd az Apple-t, aki feltalálta a lekerekített sarkú négyzetet....

    https://assets.sbnation.com/assets/1701443/USD670286S1.pdf
  • xyl #2
    Most komolyan! Szabadalom, ezért? Ennyi erővel a ruhák szabásmintáját is lehetne egyenként szabadalmaztatni. Szabadalom: Hat mandzsettagomb a zakón. :-)
  • wraithLord #1
    Ez már színtiszta trollkodás. :D A kamerának és a szenzoroknak oké, kell... notch, de a home gomb lehet teljesen virtuális is...