Mortimer

Csökkeni fog a chipgyártók forgalma

A nagy chipgyártó cégek minden évben robbanásszerű forgalomnövekedésre számítanak, de egy ma megjelent felmérés szerint 2003-ban és 2004-ben a chip eladások üteme jelentősen mérséklődni fog.

A Dataquest, az egyik leghíresebb tudományos kutatóintézet vizsgálta meg a chip piac jövőjét. Jelenleg a félvezetőkből származó bevételek növekedését elsősorban mobil telefonok, DVD lejátszók és a kézi számítógépek iránti igény fokozódásával lehet magyarázni. A Dataquest szerint a cégek ebben az évben 36.9 százalékkal több chipet fognak eladni, mint tavaly, és ez 231.6 milliárd dolláros forgalmat jelent.

Már a következő évben is várható egy kisebb mértékű visszaesés a chipek iránti keresletben, de a növekedés üteme még mindig körülbelül 27.5 százalékos lesz, ami megközelítőleg 300 milliárd dolláros forgalmat jelent.

A 2002-ben viszont már nem lesz ilyen rózsás a helyzet, ugyanis arra az évre mindössze 13.9 százalékos növekedés várható, ami 2003-ban már csak 5.3 százalék lesz. Jelenleg a stabil kereslet alacsony árakat biztosít, de a 2003 körül a forgalom csökkenésével valószínűleg a félvezető eszközökhöz egyre magasabb áron lehet majd hozzájutni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!