Berta Sándor

Elérhetővé teszi szemüvege referencia­dizájnját a Leap Motion

A cég így akarja felgyorsítani a kiterjesztett valóság elterjedését.

A Leap Motion a North Star projekt keretében akarja - nyílt forráskódú megoldásként - nyilvánosságra hozni új kiterjesztett valóság szemüvege referenciadizájnját. Céljuk az, hogy a fejlesztők könnyebben hozzájussanak az eszközhöz és további kísérleteket végezhessenek. A vállalat évek óta dolgozik olyan technológiákon, amelyek lehetővé teszik a kézmozdulatok minél természetesebb követését. Azonban ez csak a munka egyik szeletét jelentik, míg a kiterjesztett valóság szemüvegek a másikat. A még ebben a hónapban nyilvánosságra hozandó referenciadizájnnak a segítségével gyakorlatilag bárki elkészítheti majd a Leap Motion új kiterjesztett valóság szemüvegét.

Ugyan további részletek, például építési tervek vagy firmware-k nem szivárogtak ki, de a gesztus már önmagában is nagy érdeklődést generálhat. A kapcsolódó blogbejegyzés alatti kommentárok egyikében a vállalkozás egyik munkatársa azt írta, hogy csak néhány kiválasztott partnerük fogja megkapni a fejlesztői csomagjukat. A The Verge mindezt azzal egészítette ki, hogy a szemüveg a sorozatgyártás keretében akár 100 dollárnál is olcsóbb lehet. A készülék működtetéséhez ugyanakkor mindenképpen szükség lesz egy megfelelően nagy teljesítményű számítógépre.

A Leap Motion elsősorban a kutatásokat akarja támogatni és a nyitott kérdések megválaszolásában szeretne segíteni. Ilyen kérdés például, hogy a további kamerák vagy világítási rendszerek alkalmazása hogyan hat a mozgások követésére, s mennyire lenne észszerű beépített hangszórókat használni. A North Star projekt koncepciója egyébként egy két kijelzőt tartalmazó szemüvegről szól. Mind a két képernyő 5,5 hüvelykes, a látószögük 100 fok, míg a felbontás 1600 x 1440 képpont.

Tavaly júliusban vált ismertté, hogy a Leap Motion terjeszkedne, elsősorban Ázsiában jelenne meg és egyre több ágazatban tenné elérhetővé az általa fejlesztett megoldásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!