Gyurkity Péter

A kamerán javít az új Essential Phone

Eközben pedig a felső bevágást is konfigurálhatóvá teszik.

Tavaly mi is folyamatosan beszámoltunk az egykoron az Android fejlesztéséért felelős vezető, Andy Rubin, saját megoldásának várható megjelenéséről, erre pedig több kisebb halasztás után sor is került. A debütálás nem volt tökéletes, most azonban javítanának.

A megjelent értesülés szerint az Essential komolyan dolgozik a kamerával, valamint az ehhez kapcsolódó alkalmazással kapcsolatos javításokon, ezt érte ugyanis a legtöbb kritika a PH-1 megjelenését követően. A felhasználók visszajelzései alapján a szoftver szinte katasztrofális volt, maga a kamera pedig nem hozta azt a minőséget, amelyet az egyéb csúcskategóriás megoldásoknál megszokhattunk. Éppen ezért most a cég azt ígéri, hogy többek között ezen visszajelzésekre hallgatva dolgoznak a javításokon, a soron következő telefon esetében pedig valódi minőségi ugrást várnak, ami persze majd csak a hivatalos megjelenés után dől majd el.

Azt sajnos még nem tudjuk, hogy a második Essential Phone pontosan mikor jelenik majd meg a piacon, erről ugyanis még nem esett szó. Mi több, az sem világos, hogy itt milyen hardveres komponenseket építenének be a burkolat alá, bár az nyilvánvaló, hogy ezúttal is a csúcskategóriát céloznák meg. Addig is folytatódik a jelenleg kapható változat szoftveres foltozgatása, ennek kapcsán pedig további részletekről számolhatunk be. Néhány nappal ezelőtt az Android 8.1 újabb frissítését kapta meg a fejlesztőktől a készülék, ezt pedig egy további update követte, amely már a felső bevágás (notch) konfigurálását is lehetővé teszi számunkra. Itt három különböző opció közül választhatunk, maradhatunk az alapértelmezett, a cég által az egyes appoknál ajánlott funkciónál, kiköthetjük, hogy ez a betüremkedés mindig látható legyen, de az is választható lesz, hogy vízszintes pozícióban egyetlen alkalmazás se használja ezt a területet.

Amint további hírek jelennek meg a soron következő telefonról, mi is mindenképpen hírt adunk majd erről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!