Gyurkity Péter

Szeptember elején jön az Essential PH-1

A moduláris kiegészítőkkel érkező telefon az Amazon oldalán is felbukkant.

Az elmúlt hetekben többször beszámoltunk arról, hogy az Android alapítója (saját cégén keresztül) szintén egy okostelefont dobna piacra, bár ez néhány hetet késett. Most már valóban nagyon közel vagyunk a megjelenéshez, így érdemes végigfutni a listán, hogy tisztában legyünk a pontos ajánlattal.

Bár az amerikai Sprint szolgáltatón keresztül az ottani vásárlók már napok óta előjegyezhetik igényüket, a kiszállítás pedig időközben meg is indult, az Amazon oldalán csak ezt követően bukkant fel a telefon, amely a jelek szerint itt szeptember első napján lesz megvásárolható. Az 5,7 hüvelykes kijelzővel érkező fejlesztés meglehetősen méretes példány, ez azonban a cég állítása szerint igencsak strapabíró lesz (köszönhetően a kerámia és titán kivitelnek), míg a hátoldalon egy érdekes csatlakozó kapott helyet, amelyen keresztül további kiegészítőket vehetünk igénybe – hasonlóan a Motorola megoldásához, bár ez a változat kisebbre sikerüt, így kevésbé korlátozza majd a jövőben megjelenő további telefonok külső vonalait.

A mágneses érintkezőkkel felcsatolható kiegészítők között kapott helyet egy 360 fokos 4K-kamera, ezt azonban hamarosan további 5 kütyü egészíti majd ki, hiszen az Essential az első körben összesen 6 különböző megoldást ígér. A soron következő páros egyik tagja az autókban lévő sztereóval való összeköttetést biztosítaná, hogy a telefon által szolgáltatott tartalmakat megfelelő minőségben élvezzük, míg a másik fejlesztés egy 3D-lézer leolvasó, amely Andy Rubin szerint a világ legkisebb ilyen fejlesztése – azt még nem tudjuk, hogy ez utóbbi pontosan mire lesz alkalmas. Emellett készülnek egy vezetéknélküli töltést biztosító dokkolóval, míg további 2 másik kiegészítő egyelőre a korai fejlesztési stádiumban jár.

A hátoldalon lévő 13 megapixeles iker-kamera (egy színes és egy monokróm szenzorral) mellett az előlapon egy 8 megapixeles példány dolgozik majd, ez utóbbi pedig a vékony előlapi kereten helyezkedik el. A teljesítményről a Snapdragon 835 chip gondoskodik, ehhez 4 GB RAM, egy alapesetben 128 GB-os tároló, egy nem cserélhető 3040 mAh-s akkumulátor, egy hátoldali ujjlenyomat-olvasó, valamint az USB Type-C csatlakozik, az Amazonon keresztül pedig az ár 699 dollár lesz, bár itt egyelőre csak a fekete (sötétszürke) változat látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!