Berta Sándor

Kutató­központot nyitott a Szilícium-völgyben a Bosch

A német cég a mesterséges intelligencia, a szenzorok és az automatizált vezetés területén végez majd kutatásokat. A Sunnyvale területén létrehozott új, 10 000 négyzetméteres Bosch Kutatási és Technológiai Központ 200 szakembert foglalkoztat. A Bosch eddigi helyi kirendeltsége Palo Altóban volt, 15 kilométerre nyugatra Sunnyvale városától. Az új központ kialakítása 36 millió euróba került. Mike Mansuetti, a Bosch észak-amerikai vezetője kiemelte, hogy már közel 20 éve jelen vannak az Amerikai Egyesült Államokban és az új létesítménnyel megteremtették annak az esélyét, hogy a jövőben is jelen legyenek a Szilícium-völgyben.

A dolgozók fele fejleszt szenzorokat, illetve megoldásokat az adatbányászat, a mesterséges intelligencia vagy az automatizált vezetés területén. Hauke Schmidt, az új centrum vezetője elmondta, hogy a munkatársaik lefektették a jövőbe mutató termékeik alapjait, például a hálózatba kötött járműrendszerek területén. Igyekeznek a kifejlesztett rendszereket és eszközöket piacéretté tenni és figyelik a trendeket, esetleges felvásárlási célpontokat. A társaság világszerte számos startupba fektet be, jelen lesz az ezzel foglalkozó Robert Bosch Venture Capital is.

A Bosch 1906 óta van jelen az USA-ban, a 18 000 ottani alkalmazottja közül több mint 2000 kutató és fejlesztő. A német óriáscég 2013 és 2017 között 1,3 milliárd eurót invesztált az Amerikai Egyesült Államokban. A vállalat már 1999-ben létrehozta a kutatóközpontját a Szilícium-völgyben, ez volt az első Európán kívüli kutatási létesítménye. A társaság komoly kapcsolatot épített ki például a Stanford és a Berkeley Egyetemmel, továbbá jelen van a Carnegie Mellon Egyetemen és az MIT Campusán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!