SG.hu

A Bosch szerint új mosogatógépeit nem lehet rosszul megtölteni

Ki ne akarná a mobiltelefonjával a mosogatógépe permetező karját vezérelni? Most már beállíthatjuk, hogy a gép melyik részt tisztítsa erősebben.

A Bosch azt állítja, hogy új 800-as és Benchmark sorozatú mosogatógépei végre pontot tehetnek a mosogatógép helyes betöltési módjáról szóló vita végére. Mindezt a felhasználó által szabályozható PowerControl szórókar teszi lehetővé, amin beállítható, hol tisztítson a leginkább. A cég szerint célzott intenzív mosogatást biztosít az alsó állvány bármely pontján, függetlenül attól, hová lettek berakva az edények. Mindehhez a Bosch Home Connect alkalmazás letöltése szükséges, amivel az alsó állvány negyedekre osztható, és az is a lehetőségek között szerepel, hogy az intenzívebb tisztítás az elülső vagy a hátsó részre essen.


A cég statisztikai adatokkal bizonyítja, hogy milyen komoly kérdésről van szó, és hogy mennyire intenzív a tányértisztítási vita. 2000 ember körében végzett felmérésük szerint az amerikaiak 54 százaléka vitatkozik azon, hogyan kell betölteni a mosogatógépet, 87 százalékuk átrendezi azokat, miután valaki más már betette a mosogatógépet, végül pedig 35 százalékuk vitatkozott már erről a párjával. Emiatt alkották meg az új szórókart, amely mindent tisztára tud mosni, függetlenül attól, hogy hová rakták be.


A Home Connect szoftver segítségével a mosogatógép bárhonnan felügyelhető és beállítható vele a kívánt ciklus/opció kombinációja. Az Amazon Alexával vagy a Google Home-mal párosítva mindez hangvezérléssel megtehető. Előbbivel párosítva ráadásul ha a mosogatógép azt észleli, hogy fogyóban van a mosogatószer, akkor automatikusan megrendeli magának. Értesítést küld a telefonra, ha szivárogna a víz, vagy akár igény szerint akkor is, ha befejezte a munkát.

Az új mosogatógépek ebben a hónapban válnak elérhetővé, és áruk meglehetősen borsos lesz, félmillió forint feletti árra lehet számítani. A Bosch weboldalán szereplő legolcsóbb PowerControl karos modell az 1299 dolláros 800-as sorozat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    Marhaság az egész. Nem a régen rászáradt ételmaradékos edényeket kell "okosan" rakosgatni, hanem időben el kell indítani a programot. Mondjuk étkezések után. Ami nagyon szennyes, azt el kell önlíteni esetleg sk. elmosni - húha!
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    " Ehhez eleg lenne par mosogatasallo 3D kamera"

    Ezt nem gondoltad át rendesen ^
    Mosogatásálló, jó vicc :-)
    5 millió forintért lehet mérnökileg megoldható, de baromira nem egyszerű.
  • kvp #1
    Ez tipikusan az az eset amikor nem jol oldjak meg a problemat, viszont legalabb a gyarto cegnek nem kerul sokba. Egy ertelmes mosogatogepnek kepesnek kellene lennie arra, hogy betoltsuk az edenyeket, tobb tucat mosogatasra eleg tisztitoszert es becsukas utan magatol eldontse, hogy mennyi mosogatoszer kell es hol milyen edenyek vannak a gepben. Ehhez eleg lenne par mosogatasallo 3D kamera (akar a szorofej vegen is, hogy mindenhova be tudjon nezni) es egy kepelemzo szoftver, ami beolvasna a tisztitando edenyek pontos helyet a gepen belul. Ez alapjan be tudna allitani, hogy hol mekkora viznyomas kell es ha valami takarasban van, akkor szolhat a kezelonek, hogy pakolja at a gepet.

    Nem app kell, nem kell netkapcsolat, nem kell hozza semmi, csak egy tenyleg intelligens rendszer, ami kepes a koszos edenyt megkulonboztetni a kevesbe koszostol. A jelenlegi megoldas csak az adatgyujtos app-os technologiat biztositja es egy nagyon olcso, szenzorokat nem igenylo feature-t ad, ami szinte csak arra jo, hogy meg tudjak indokolni miert kell a gep kezelojerol szemelyes adatokat gyujteni.