Berta Sándor

Adományokat kapott a ghánai tanár

Az egyedi módon számítástechnikát tanító pedagógust több helyről is segítették.

Március elején írtuk meg a 33 éves Richard Appiah Akoto történetét, aki a Sekyedomase nevű városban tanít számítástechnikát. Számítógép hiányában Akoto legfontosabb tanítási segédeszköze a hagyományos tábla volt, amelyre szinte művészien felrajzolta a Word vagy éppen más szoftverek kezelőfelületét. A történet már akkor felkeltette a Microsoft érdeklődését, a redmondi konszern helyi kirendeltsége biztosította a tanárt arról, hogy kap eszközt és szoftvert.

Most kiderült, hogy különböző emberek és szervezetek laptopokat és számítógépeket adományoztak a tanárnak és a diákjainak. A Microsoft is ígéretet tett Akotónak arra, hogy ingyen fogják továbbképezni, ezért Szingapúrba repülhetett és részt vehetett a Microsoft Educators Exchange nevű eseményen, ahol üdvözölte őt Anthony Salcito, a Microsoft globális oktatásért felelős alelnöke. A Leedsi Egyetem szintén küldött egy laptopot Akotónak.


Akotó először utazott külföldre, Szingapúrban álló ovációval fogadták a Microsoft oktatási rendezvényén

A történet (no meg az abban rejlő marketinglehetőség) hatására az NIIT Ghana iskola öt asztali számítógépet adományozott a diákoknak, valamint könyveket és egy laptopot a tanárnak. Ashish Kumar, az iskola menedzsere azt mondta, hogy annyira meghatotta őket Akoto elkötelezettsége a tanítványai iránt, hogy úgy döntöttek, hogy mindennel, amivel csak tudják, támogatják intézményét, a Betenase M/A Junior High Schoolt. Akoto Facebookon-bejegyzésében köszönte meg a rengeteg segítséget és minden támogatójának azt üzente, hogy: "Isten áldjon benneteket!"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #6
    és adtak neki napelemeket vagy generátorokat is az áramtermeléshez? mert ahogy az eredeti fotókat elnéztem nem biztos, hogy van áram az iskolában....
  • end3 #5
    Az iskolapadban ma már elsősorban a kitartó tanulást kell megtanulni. Mindegy is, mivel edzed az iskolai 10-15 éven keresztül az agyadat. Az életed folyamán az így megszerzett tudásod, úgy is töbszörösen elavul majd. - Legfontosabb az "edzés-képesség" kifejlődése maga.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2018.03.27. 10:02:28
  • Wowbagger78 #4
    Itt a kommunikáció szakon és hr szakon végzettekre gondolsz?:D
  • Tetsuo #3
    Ezek az adományok... :-S
  • Cat #2
    Itt marhára nem a tanárról meg a Microsoftról van szó, hanem hogy ma is milliók kerülnek úgy be, és ki az iskolapadból, hogy a tudásukra az égvilágon semmi szükség nincs.
  • tom_pika #1
    Áramot is mellékeltek hozzá?