Berta Sándor

Egyre többen vásárolnak online ittas állapotban

A jelenség nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban figyelhető meg.

A Finder.com felmérése szerint az USA-ban 68 millió ember vásárol néha ittasan a világhálón. A megkérdezett amerikai felhasználók átlagosan 447 dollárt adtak ki ilyen állapotban az interneten, ez az összeg a kétszerese volt a tavaly kifizetett pénznek. Jennifer McDermott, a piackutató cég munkatársa kijelentette, hogy az amerikaiak nagyon sok pénzt adnak ki akkor, ha ittasak. Összesen több, mint 30 milliárd dolláros problémáról van szó. A megrendelések többsége élelmiszerekre vonatkozik, ezután következnek a cipők és a ruhák. A tanulmány rámutatott arra is, hogy a férfiak inkább vásárolnak ittas állapotban, mint a nők.

Az egyik felhasználó, aki már egyszer adott le online rendelést ilyen állapotban, azt mondta, hogy amikor a dolog megtörtént, akkor jó ötletnek tűnt, de amikor megkapta a csomagot, akkor már csak kérdezgette magától, hogy vajon mit rendelhetett. Ő egyébként az autója elülső fényszóróihoz vett kiegészítőket.

A kutatók adatai alapján az ezredforduló idején született internetezők hajlamosabbak az ittas állapotban való online vásárlásra. Az egyik felhasználó, Adam Laino azzal érvelt, hogy ebben a szituációban boldognak érzik magukat, jó hangulatuk van és úgy tűnik, hogy a kiválasztott eszközökre valóban szükségük van. De ami másnap jön, a kijózanodás, na az, ami nem hiányzik. Ő ittasan márkás kesztyűket és egy felfújható T-Rex kosztümöt vásárolt. Az ittas állapotban való internetes rendelés egyébként nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban jelent egyre nagyobb problémát, hanem Ausztráliában is.

Tavaly jelent meg a piacon az első olyan alkalmazás, amely automatikusan zárolni tudta a bankszámlához való hozzáférést, ha az illető ittas volt. A program neve DrnkPay és az iBE TSE nevű tanácsadócég fejlesztette ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • YaniMan #4
    Megint csak egyszer kellett volna átolvasni beküldés előtt...

    "Az ittas állapotban való internetes rendelés nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban jelent egyre nagyobb problémát, hanem Az ittas állapotban való internetes rendelés egyébként nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban jelent egyre nagyobb problémát, hanem Ausztráliában is."
  • tom_pika #3
    "automatikusan zárolni tudta a bankszámlához való hozzáférést, ha az illető ittas volt"

    Nagy a baj ott, akinek már ilyet kell használnia. Hacsak nem a bank kényszeríti az ügyfeleire, ami viszont felháborító lenne...
  • tom_pika #2
    "ittasan egy felfújható T-Rex kosztümöt vásárolt"

    Ez király! Van humora a csávónak. :-)
  • Tinman #1
    "de amikor megkapta a csomagot, akkor már csak kérdezgette magától, hogy vajon mit rendelhetett. Ő egyébként az autója elülső fényszóróihoz vett kiegészítőket."

    Tehát nagyon is pontosan képben volt azzal amit rendelt... Max az alkohol egy lazább hangulatot idéz elő, amiben könnyebb elkölteni a pénzt vágyott dolgokra. Egyébként meg elállás joga és kész... amíg a termék nincs kibontva, visszaküldhető. Ez főleg amcsiban alap dolog.