Berta Sándor

Európai felhő­központokat nyitna a Microsoft

Nem elég két európai szerverközpont az amerikai cégnek, több százmillió euró befektetésével két továbbit hoznak létre.

A tengerentúli óriáscég két új saját felhőközpontot akar létrehozni Németországban és e célra egyáltalán nem sajnálja a pénzt, az összeg több százmillió euró is lehet. A két új számítógépcentrum meg fogja erősíteni az amerikai társaság meglévő európai felhőszolgáltatásait, amelyek Dublinban és Amszterdamban működnek. Emellett a vállalat 2016 végén a Deutsche Telekommal közösen elindította a Microsoft Cloud Németország programot. A távközlési cég az adatok őrzőjeként garantálja azt, hogy az ügyfelek adatai az EU területén belül maradjanak. Az ágazati bennfentesek közölték, hogy ez a biztosíték a két új felhőközpontra is érvényes lesz, ráadásul a létesítmények a Microsoft globális hálózatának részeivé is válnak, ami egyszerűbbé teszi majd a nemzetközi piacon is jelenlévő német cégek számára a felhőkörnyezet használatát.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a Microsoft Cloud Németország projektről már szinte senki sem beszél. A különlegesen biztosított adatszolgáltatás iránt ugyanis jelentős mértékben csökkent a kereslet és ez mind a társaságok, mind az hivatalok esetében igaz. A tengerentúli vállalat eddig nem kommentálta a sajtóértesüléseket.

Februárban vált ismertté, hogy a felhőpiacon a Microsoft a bevételt tekintve már megelőzte az Amazont, amely a területen a legnagyobb vetélytársának számít. A redmondi konszern tavaly a felhőkörnyezeti szolgáltatásaiból 18,6 milliárd dolláros bevételt szerzett. A Microsoft aduja a hibrid cloud lehet, amely úgy kombinálja a nyilvános és a magán felhőt, hogy az adatok és az alkalmazások megoszthatók a kettő között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!