Berta Sándor

Támogatott valóság szemüveg a Toshibától

Az ipari használatra szánt szemüveg leginkább az Epson termékére hasonlít, ugyanúgy külső számítógépet használ.

A hivatalosan dynaEdge DE-100 nevű támogatott valóság szemüveg különlegessége, hogy a Windows 10 Pro operációs rendszer működteti. A fő egységet nem az eszközben helyezték el, hanem a társaság egy külön miniatűr PC-t tervezett. A csomag 1899 dollárba kerül, a második negyedévtől lesz elérhető és kifejezetten az ipari környezetben való használatra készült.


Az új egységet akár egy hagyományos vagy egy védőszemüveghez is hozzá lehet illeszteni. A viselő - a Skype for Business integrálásának köszönhetően - gesztusokkal Skype-hívást indíthat, rögzíthet álló- és mozgóképeket vagy különleges programokat futtathat, amelyek megmutatják az adott munkafolyamatokat. Lehetséges QR-kódok beolvasása is, a beszédvezérlés viszont hiányzik.

A dynaEdge DE-100 hasonlít a vetélytársak termékeire és kísérleti készüléknek tűnik. A fő különbséget a Windows 10 Pro operációs rendszer alkalmazása jelenti és az, hogy robusztusabb a vetélytársainál, továbbá hatékonyabb és rugalmasabb munkavégzést tesz lehetővé. Az új készülék ötvözhető az AR100 Viewerrel, amelyet a Toshiba a Vuzix Corporationnel közösen fejlesztett ki. Így a különböző szakterületeken dolgozók még inkább akadálytalanul végezhetik a munkájukat, ráadásul a kezük is szabadon marad és az eszközök csatlakozhatnak a céges hálózatokhoz, adatokat küldhetnek és fogadhatnak, valamint élő videókat streamelhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!