Gyurkity Péter

Csődben a csodatelefonokat ígérő cég

Leáll a meglévő típusok gyártása, sok ígéret maradt azonban beváltatlanul.

2016 második felében mi is írtunk arról, hogy Turing Robotics Industries (TRI) igencsak érdekes monstrumok piacra dobását tervezte, ezekben pedig két, illetve egyszerre három csúcskategóriás chip, valamint további, hasonlóan brutális komponensek alkalmazására került volna sor. A jelek szerint ebből nem lesz semmi, a cég ugyanis már csődvédelmet kért.

A cég saját Facebook-hírfolyamában jelentette be, hogy csődben vannak, bár ígéretük szerint ez mindössze a gyártás ideiglenes leállását jelenti, márciusban pedig újult erővel folytathatják a fejlesztést. Sok kétkedő hangot hallhatunk ezzel kapcsolatban, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt években több abszolút csúcskategóriás megoldást harangoztak be, ezek azonban a mai napig nem bukkantak fel a piacon. Szó esett itt két, illetve három Snapdragon 830 chip egyidejű alkalmazásáról (akkor még nem tudtuk, hogy a 835 lesz a következő fejlesztés), 60 megapixeles kamera, 12 GB memória, valamint 512 GB-os belső tárolók megjelenéséről, és bár a renderképek nagyon szép, dizájnos telefonokat mutattak meg nekünk, a megvalósítással adósak maradtak.


A Turing Phone 2016-os bejelentésétől számítva több hónapos késéssel jelent meg, ez az Android helyett a Sailfish OS platformra támaszkodott. A később felbukkanó, beígért változatok már a Swordfish szoftverre váltottak volna, ezekből azonban nem lett semmi. Sem a Cadenza, sem pedig a Turing Monolith Chacone nem bukkant fel a piacon, bár legutóbb itt már 6,4 hüvelykes 4K-kijelzőt, 18 GB memóriát, 768 GB-os tárolót, az említett kamerát (iker-, illetve négyes felállásban), valamint két akkumulátor és üzemanyagcella egyidejű felhasználását vetítették előre, egyszerre 4 SIM-kártya támogatásával.

Jelen pillanatban tehát nem sok reményt fűzhetünk a megvalósuláshoz, az elkövetkező hetekben azonban némileg módosulhat a helyzet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tom_pika #1
    Mire jó ez a hardware? Gyorsabban fut a szókereső játék?