Berta Sándor

Célpontokká váltak az Apple- és Google-buszok

Egy ideje ismeretlenek támadják a két társaság dolgozóit szállító járműveket. Az óriáscégek úgy próbálnak meg reagálni a helyzetre, hogy módosított útvonalakra terelték át a San Francisco és a Szilícium-völgyben lévő központjaik között közlekedő járatokat.

Az Apple néhány bérelt luxusbuszát más útvonalon közlekedteti azután, hogy az elmúlt napokban több járművet is az ismeretlen elkövetők megdobáltak különböző tárgyakkal, illetve lőttek azokra. A buszok San Francisco és Cupertino közötti útvonalon közlekednek. A Mashable amerikai portál betekinthetett az Apple képviselőinek az esetekkel kapcsolatos belső leveleibe és megerősítést nyert, hogy azok valódiak. A társaság buszokért felelős részlegének egyik e-mailjében például az szerepelt, hogy az aktuális, különösen a 280-as úton történt események miatt a járművek - más döntésig - terelőúton közlekednek. Néhány ingázó számára ez akár 30-45 perccel hosszabb utazási időt jelent.

Amit tudni lehet, hogy eddig négy busznak törték be az ablaküvegeit. Az esetekre január 12. és 16. között került sor. Az egyik alkalmazott úgy vélte, hogy valaki gumilövedékkel lőtt a bérelt járművekre. A vállalat mindenesetre szorosan együttműködik a rendőrséggel, hogy minél előbb kivizsgálják a történteket. Emellett ismertté vált, hogy a Google egyik járatát is hasonló támadás érte. A konszern azonnal reagált és szintén terelőútvonalon közlekedteti a buszait. A járatok a dolgozókat a helyi tömegközlekedési cég buszmegállóiban veszik fel. A luxusjárművek többek között WLAN-hozzáférést is kínálnak, így aki szeretne, már az út során is dolgozhat.

Érdekesség, hogy nem először történtek ilyen esetek. Korábban például tiltakozók akadályozták meg a buszok közlekedését, de akadt példa a kerekek kilyukasztására és a járművek megdobálására is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #4
  Konkretan a varosbol kivezeto szakasz kivetelevel eleg jo kornyekeken visz at az ut, de az egyik oldalon erdo van eleg nagy szakaszon, szoval egy csapagygolyos airsoft puskaval siman kiloheti barki a szelvedot. A tiltakozok viszont altalaban nem igy szoktak tamadni hanem transzparensekkel a megallokban.

  A google szamara a 101es ut jobb az pont mellettuk megy el, a 280 az Cupertinohoz visz, tehat az apple szamara ertheto. Az, hogy a 101es hasznalata miert novel ennyit a menetidon nem ertem, de biztos bemennek minden kisvarosba amin eddig atmentek es megalltak. (kb. mintha a Pest - Szekesfehervar utvonalon szednek fel a mukasokat az osszes falubol)
 • Szefmester #3
  Ha lenne stílusod akkor kiharapott rohadt almákkal dobálnád az apple buszait..
 • M2 #2
  Az iOS 11 miatt én is dobnék rá pár rohadt paradicsomot.
 • flashpointer2 #1
  focim + elso bekezdesig zthittem autonom buszok es meg akarjak hekkelni oket :D