Gyurkity Péter

Tovább javítja kihajtható telefonját a ZTE

Ezt azonban csak átmeneti megoldásnak tekintik, amíg befutnak a hajlítható példányok.

A ZTE tavaly elsőként mutatta be kihajtható okostelefonját, amely mindenképpen fontos újítással futott be, hiszen a valóban hajlékony kijelzők megjelenése előtt már egyfajta átmeneti kompromisszumot kínált a maga iker-paneljével azoknak, akik valamilyen hibrid megoldásra vártak. Most megerősítették, hogy folytatódik a fejlesztés.

A CES 2018 alatt, újságírói kérdésre válaszolva fejtette ki a gyártó egyik illetékese, hogy bár az Axon M fogadtatása nem volt éppenséggel kitörő, ez nem vette el a kedvüket attól, hogy folytassák a munkát. Több fontos változáson is dolgoznak ezekben a hetekben, ezek egyike lenne az előlapi keret eltüntetése, hogy a kihajtható forma még kevésbé zavarja a nagyobb kijelzőre vágyó felhasználókat. Ez persze csak átmeneti megoldás lenne, amíg befutnak a valóban hajlítható formátumban és kivitelben érkező panelek, ez utóbbira azonban még várnunk kell, hiszen itt először le kell gyűrni a meglévő gyártástechnológiai akadályokat.

Maga a ZTE egyébként érdekes utat választott annak idején, hiszen ők már jóval korábban igyekeztek megjelenni az amerikai piacon, ami a kínai szereplők számára nem volt teljesen egyértelmű választás. Ez nagyjából sikerült is nekik, bár az ottani felhasználók is hozzászoktak ahhoz, hogy a cég megoldásai többnyire a 200 dollár alatti kategóriában futnak be, vagyis az általuk kiszemelt célközönség valószínűleg nem szentelt nagy figyelmet az érdekes, ám jóval magasabb áron megjelenő friss készüléknek. A közeljövőben több másik, kihajtható kivitelben érkező okostelefonra számíthatunk a gyártó kínálatában, érdeklődve várjuk, hogy ezeket milyen hardverrel és milyen áron dobják majd piacra.

A Samsung egyébként szintén jelen volt a kiállításon, ők el is hozták a már majdnem kész Galaxy X típust, amelyet azonban csak az érdeklődő partnereknek mutattak be. Ez 7,3 hüvelykes kijelzőt kínál majd, szintén kihajtható formában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!