Gyurkity Péter

Összecsukható okostelefon jön a ZTE-től

Két kijelzőt kombinálnak, a panel meghajtása még nem elérhető.

Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban olvashattunk a minden tekintetben hajlítható mobil készülékek várható felbukannásáról, legutóbb például a Samsung kapcsán ezt már jövőre ígérték – igaz, nem az első alkalommal került erre sor. A kínai ZTE most piacra dobhat egy hasonló megoldást, amely azonban érdekes kivitellel jelenne meg.

A különböző híradásokban a ZTE Axon M, illetve az Axon Multy név merült fel valószínű választásként, tehát ez itt még nem tűnik véglegesnek. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy magát a panelt még mindig nem hajtják meg, ehelyett két kijelzőt kombinálnak, ezeket pedig kinyithatnánk, hogy egy összességében 6,8 hüvelykes érintőképernyőt kapjunk – ez már megfelel egy kisebb tábla méretének. Mindkét panel az 1080p felbontást támogatná, de megjelenne a különböző alkalmazások egyidejű megjelenítésének lehetősége is, amely a multitaszk szempontjából lehet érdekes.

A specifikáció emellett egy Snapdragon 820 chipet említ meg, amelyhez 4 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, a 3,5 mm-es jack, egy 3120 mAh-s akkumulátor, valamint egyéb, többé-kevésbé megszokott hardveres jellemzők csatlakoznának – kétségkívül nem abszolút csúcskategóriás megoldásról lenne tehát szó. A vastagság a jelek szerint kezelhető lenne, a képek alapján ez 10 mm alatt maradhat, bár a végleges ítéletet nyilván csak a készülék kézbe vételét követően mondhatjuk majd ki.

A hivatalos ár 650 dollár körül alakulna, a bemutató azonban csak október 16-án esedékes, mivel a ZTE erre a napra hirdette meg saját rendezvényét, amelyre New York-ban kerítenek majd sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #1
    Annak a kicsike akkunak kell vinnie a dupla kijelzőt? Nem fogja sokáig bírni...