Berta Sándor

Szállítódrónt fejlesztett ki a Boeing

Az amerikai repülőgépgyártó által megalkotott oktokopter több mint 200 kilogramm súlyt tud továbbítani.

A Boeing egy olyan robotrepülőgépet fejlesztett ki, amely képes nehéz súlyokat mozgatni. A társaság új járművének a hossza közel 4,57 méter, a szélessége 5,49 méter, míg a magassága 1,22 méter. A 339 kilogramm súlyú drónt nyolc rotorral látták el, azok párosával vannak elrendezve. A maximális szállított súly 226 kilogramm, a teljesítménnyel és a hatótávolsággal kapcsolatos információk ugyanakkor egyelőre nem ismertek.


Az amerikai társaságnak a prototípus megtervezése és kifejlesztése kevesebb, mint három hónapig tartott. Steve Nordlund, a Boeing Horizon X nevű részlegének helyettes vezetője azt nyilatkozta, hogy a projekt a meglévő robotrepülőgépeikre épít. A jármű teljesen új lehetőségeket nyit a csomagok és árucikkek önálló kiszállításában, valamint a logisztikában, de egyelőre az autonóm repülés tesztkörnyezeteként alkalmazzák.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a programban felhasználták-e az Aurora Flight Sciences technikáját. A vállalatot a Boeing még tavaly novemberben vásárolta meg, s többek között az önálló repüléssel és elektromos repülőgépmotorok megalkotásával foglalkozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #5
  "3 hónapig tartott egy drón kifejlesztése. Nyilván még nem láttak ilyet korábban."

  Ennyire lassu a ceg dontesi, tervezesi, beszerzesi es prototipus gyartasi folymata. Egy atlag embernek ez az ido kb. annyi kivalasztja a neten mi kell es amig megjonnek az alkatreszek kinabol. Viszont ennek ellnere is eleg gyorsak voltak, sok mas nyugati ceg eseteben (pl. autogyartok) ez a teljes folyamat akar egy egesz evet is igenybe vett volna.
 • Cefet #4
  Persze a hatótávról, a levegőben tölthető időről nem nyilatkoznak...
 • MsUser #3
  Ebből még személyszállító is lehet idővel!
 • AgentKis #2
  Király lesz ilyenekkel járni dolgozni majd... ;-)
 • tom_pika #1
  3 hónapig tartott egy drón kifejlesztése. Nyilván még nem láttak ilyet korábban.