Gyurkity Péter

Jön az Alcatel 5, 3 és 1

A telefonok február végén mutatkoznak be, a cég követi a divatot.

A TCL terveivel, a soron következő okostelefonokkal kapcsolatban már több alkalommal is olvashattunk, itt például szóba került egyszerre 6 különböző példány megjelenése is, ami azután a várható debütálási időpont követett. Most hivatalosan is bejelentették, hogy mire számíthatunk.

A korábbi értesülésekben szintén megemlített, illetve megmutatott Alcatel 5 típusról a napokban először egy render bukkant fel. Ez már a többször megbízható külső forrásnak bizonyult Evan Blass szerint a végleges dizájnt mutatja meg nekünk, vagyis nem túl sok változásra számíthatunk a hátralévő időszakban. Érdemes megemlíteni, hogy december folyamán az FCC, vagyis az amerikai szabályozó hatóság is jóváhagyta a modellt, bár akkor még arról beszéltek egyesek, hogy a gyártó a januári CES alatt mutatná azt be a nagyközönség előtt – ez a jelek szerint nem következik be, ehelyett a február végi MWC-re csúszik a hivatalos bemutató.

Az FCC részletes anyagából megtudhattuk, hogy a telefon egy kereken 3000 mAh-s akkumulátorral fut majd be, a képek alapján pedig fém külsőre számíthatunk, amely némileg prémium kinézetet biztosít majd a típusnak. Az USB Type-C csatlakozó már megtalálható lesz itt, ám a hátoldalon egyetlen kamera biztosítaná a képkészítési funkciókat, miközben az érintőképernyő már a manapság oly divatos 18:9-es képarányt támogatná. Ez utóbbit később maga a TCL is megerősítette, hiszen a CES alatt jelezték, hogy 3 különböző típuson dolgoznak, az Alcatel 5 pedig valóban szélesebb kör számára elérhetővé tesz bizonyos, eddig többnyire csak a csúcskategóriában látott jellemzőket.

Az Alcatel 3 már olcsóbb és szerényebb kivitelben jön, míg az Alcatel 1 a belépő szinten vitézkedik majd. A bemutató dátuma jelenleg február 26., amely egybeesik az MWC-vel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!