Berta Sándor

A Vuzixé az első Alexával ellátott AR-szemüveg

A készülék várhatóan 1000 dollárba kerül majd.

A New York-i cég jelenleg 75 dolgozót foglalkoztat és a Las Vegasban megrendezendő Consumer Electronics Show (CES) keretében mutatta be az első kiterjesztett valóság technológiát támogató okosszemüvegét, amelybe integrálta az Amazon kereskedőcég Alexa nevű digitális asszisztensét. A Vuzix Corp. évek óta készít okosszemüvegeket, de ez az első ilyen jellegű terméke. A készülék úgy fog működni, hogy a felhasználó kérdéseket tesz fel, az azokra kapott válaszok pedig a kijelzőkön jelennek majd meg. Amennyiben például a szemüveg viselője azt fogja megkérdezni az Alexától, hogy merre menjen, akkor a környék térképe közvetlenül a képernyőn jelenik majd meg. Ahhoz azonban, hogy a megoldás működjön, az illetőnek szüksége lesz egy Amazon-fiókra.

Az Engadget úgy értesült, hogy az új okosszemüveg több mint 1000 dollárért lesz megvásárolható. Paul Travers, a Vuzix első embere elismerte, hogy az eszköz nagyon drága lesz, de azt remélik, hogy az ár 2019-ig lecsökkenhet 500 dollár alá. A menedzser meggyőződése, hogy előbb vagy utóbb mindenki rendelkezni fog egy ilyen - Alexát támogató - szemüveggel.

Az új termék bemutatja azt a jövőképet, amelyet az Amazon szeretne elérni az Alexa számára, vagyis, hogy a digitális asszisztenst egyre több eszközbe integrálják a gyártók. Az már tavaly ősszel ismertté vált, hogy az Alexa kerül a Seat, illetve a BMW és a Mini autóiba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!