Berta Sándor

A mesterséges intelligenciát kutatja Kína

Pekingben 2,12 milliárd dollárért épülhet fel egy új ipari park, amely akár 400 cég otthona is lehet majd.

Kína a mesterséges intelligencia kutatása céljából komoly beruházást tervez. Az elképzelések alapján Pekingben hozzák létre azt a technológiát kutató ipari parkot, amelyben akár 400 vállalkozás is otthonra lelhet. A projekt számára többek között olyan vállalatokat akarnak megnyerni, amelyek hatalmas adatmennyiségek feldolgozásával, biometriai személyazonosítással, gépi tanulási folyamatokkal és szoftverszolgáltatások felhőkörnyezetbe való kihelyezésével foglalkoznak.

A most meghirdetett projekt mögött a Zhongguancun fejlesztési csoport áll, amely többek között külföldi egyetemeket keres partnerként és amely egy nemzeti mesterséges intelligencia laboratóriumot is fel akar építeni az ipari park területén. A híreket eddig sem a Zhongguancun, sem a pekingi kerület illetékesei nem kommentálták.

Kína távlati céljai között az szerepel, hogy már 2025-re vezető legyen a mesterséges intelligencia területén. Az ország a cél eléréséhez már jó ideje határozott stratégiát dolgozott ki. Amint azt Wan Gang kínai technológiai miniszter bejelentette, a kezdeményezés számos projektet fog össze azért, hogy a technológiához kapcsolódó módszereket mind elméleti, mind gyakorlati célból tovább lehessen fejleszteni. Eric Schmidt, az Alphabet vezetője szerint nem szabad lebecsülni az ázsiai ország terveit. Ezzel párhuzamosan a menedzser kritizálta azt, hogy az USA a mesterséges intelligencia esetében túl keveset költ az alapvető kutatásokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #1
    Végre valamit kutatnak nem másolnak. Vagy mégsem...???