Berta Sándor

Chatprogramot készített a Facebook gyerekeknek

A társaság megkerülte a tengerentúlon a gyerekekre vonatkozó online szabályokat.

Az Amerikai Egyesült Államokban a gyermekek csak 13 éves koruktól használhatnak olyan internetes szolgáltatásokat, mint a Facebook. A közösségi oldal mindezt úgy kerülte ki, hogy kifejezetten a kicsiknek kifejlesztett chatalkalmazást fejlesztett ki. Van viszont egy korlátozás.

Az már 2011-ben kiderült, hogy a gyerekek a szülők segítségével jutnak Facebook-profilhoz, mert a platform nem teszi és nem is teheti lehetővé a 13 éves vagy annál fiatalabbak számára saját profil létrehozását. Mindez azonban egyáltalán nem jelent visszatartó erőt, ugyanis a 10 évesek többségének már van Facebook-oldala, közülük soknak a saját szülei segítenek ezek elkészítésében. Emellett vannak, akik hamis születési időpontot adnak meg és ezzel veszélyeknek teszik ki magukat.

A platform által kifejlesztett chatszoftver neve Messenger Kids. A programhoz kapcsolódó fiókokat csak a szülők hozhatják létre és nekik kell engedélyezniük minden egyes új kapcsolatot is. A Facebook azt ígérte, hogy az alkalmazásban nem mutatnak reklámokat és a gyerekek adatait sem értékelik ki hirdetési célokra. Ráadásul a chatfiók létrehozásával párhuzamosan nem jön létre automatikusan Facebook-profil is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    Meg a "gyerekek" egy része civil foglalkozására nézve színjátszókörös +50-es irodalom tanár lesz valszeg.
    XD
  • fonak #1
    Kell a kapudrog, na.