Gyurkity Péter

Méretes akkumulátorral jön a CAT S41

Az S40 végre megkapta közvetlen utódját, amely a külső mellett az üzemidővel hódítana.

A Caterpillar nem túl ismert név az okostelefonok szegmensében, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a cég meglehetősen ritkán, és kifejezetten egy szűkebb vásárlói csoport számára mutat be egyedi készülékeket. Az S40 például durván 2 éves szünet után kapta meg frissítését, amely a CAT S41 néven jelenik most meg.

A hivatalos oldalon megtalálható bejelentésből kiderül, hogy az új készülék ezúttal is erős burkolattal mutatkozik be, vagyis ezt szintén elsősorban azoknak ajánlják, akik aktív életet élnek, netán a mindennapok (a munkavégzés) során komolyabb fizikai behatásokkal kell számolniuk. A hardver szempontjából középkategóriás megoldás megkapta az IP68 minősítést, emellett azonban a MIL-SPEC 810G sem jelent számára gondot, vagyis akár 1,5 méteres magasságból is leeshet a beton felszínre, elméletileg nem lesz különösebb baja. Az 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőt emellett a Gorilla Glass 5 felület védi, ez a cég szerint nedves ujjakkal, akár kesztyűben is megfelelően vezérelhető.

A megfelelő üzemidőről egy meglehetősen nagy, ezúttal kereken 5000 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni, ez a hivatalos információk alapján (3G-kapcsolat esetén) 38 óra beszédidőt vagy 44 napos készenléti időt jelent majd. A telefon segítségével egyéb eszközöket is feltölthetünk, ezt a Battery Share funkció biztosítja, míg a szoftveres oldalon az Android 7 Nougat fut. A készülék a MediaTek Helio P20 chipet kapta meg, ehhez 3 GB RAM és egy 32 GB-os tároló csatlakozik, míg a hátoldalon egy 13 megapixeles kamera kapott helyet, amelyhez az előlapon egy 8 megapixeles példány sorakozik fel – mindkettőt használhatjuk akár víz alatt.

A telefon a VoLTE-t is támogatja, a telefon ára a különböző tengerentúli webáruházakban 449 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!