Gyurkity Péter

Szoftverrel javít a Pixel 2 kijelzőjén a Google

Eközben pedig a garanciát is kitolják 2 évre, hogy lecsillapítsák a felhasználókat.

A Google még október első hetében mutatta be a nagyközönségnek két új okostelefonját, az azóta eltelt időben azonban gondok akadtak az új fejlesztésekkel. Ezekről mi is beszámoltunk, most pedig a cég ellenlépéseit vehetjük sorra, miután azokat bejelentették.

A Pixel termékek hivatalos fórumán részletezte az intézkedéseket a cég egyik illetékese, igyekezvén megnyugtatni a kritikus hangvételben hozzájuk forduló vásárlókat. Eszerint a Pixel 2 és Pixel 2 XL immár világszerte 2 éves garanciával elérhető, a készülékeket most beszerző felhasználóknak pedig semmit nem kell tenniük, számukra automatikusan életbe lép ez a hosszabb periódus. Ezzel nyilván a némileg megrendült bizalmat szeretnék helyreállítani, ám mivel ez önmagában még nem lenne elég, további lépéseket is bejelentettek, amelyek már az elmúlt hetekben tárgyalt konkrét problémákat hivatottak orvosolni.

A bejegyzésben ugyanis megemlítik, hogy szoftveres úton szeretnék javítani a kijelzőn megjelenő színek minőségét, ezeket élénkebbé téve, erősebb árnyalatokat biztosítva. Ami az egyes paneleken látható beégési problémát illeti, itt szerintük nincs különösebb eltérés az egyéb, szintén a csúcskategóriában piacra dobott termékek színvonalától, ez nem lesz komolyabb hatással a napi szinten folytatott tevékenységekre, de azért igyekeznek majd olyan szoftveres frissítéseket elérhetővé tenni, amelyek garantálják és maximalizálják az OLED-kijelző élettartamát és az ezzel kapcsolatos felhasználói élményt.

Ez utóbbi kitétel mintha némi ellentmondást tartalmazna, a jelek szerint tehát mégsem egészen tökéletes a kijelző – meglátjuk, hogy mire jutnak ezzel kapcsolatban az elkövetkező hetek, hónapok során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bigjoe #2
    Ezek mekkora trollok!!?? Maradok a Samsungnál.
  • HyBrIDNyLA #1
    Pedig nézegettem, h ez lesz a következő telefonom. Maradok a jó öreg Note 3-nál, az már bizonyított.