Gyurkity Péter

Gondok vannak a Pixel 2 XL kijelzőjével

Alig néhány nappal a megjelenés után merültek fel problémák a panellel.

A Pixel 2 XL kisebbik társával együtt mutatkozott be nemrég a nagyközönség előtt, a hivatalos megjelenésre pedig már szintén sort kerítettek. Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy az első negatív visszajelzések is befussanak, ezek pedig egy régi probléma némileg meglepő visszatérését mutatják.

Egyes beszámolókban már megemlítették a homályos, nem igazán megfelelő színek megjelenését, ezt követően azonban a kijelzőbe való beégés problémája bukkant fel, amely különösen az alsó sávban megjelenő kapacitív gombok kapcsán merül fel. A jelentések szerint itt már néhány napos használat után, egy sima szürke mező háttérként való kiválasztása esetén jól látható a sáv nem kívánt megjelenése, míg mások arról írnak, hogy szintén néhány nap után, kék háttér mellett is feltűnik a beégett sáv, igaz némileg haloványan. Mindez némileg meglepő, hiszen egyrészt csúcskategóriás megoldásról van szó, másrészt pedig a Google által kiválasztott POLED-kijelző esetében erre nem számítottak.

A Google a maga részéről éppen ezt emeli ki, reagálásukban kifejtik, hogy mindent elkövettek annak érdekében, hogy garantálják a kiemelkedő minőséget, most azonban ők maguk is vizsgálódnak hogy minél tisztábban lássanak a témában. Amennyiben valóban beégésről van szó, ez igencsak kényes problémaként merül fel a Google számára, hiszen – ahogy azt említettük – alig néhány nap telt csak el a megjelenés óta, vagyis a jelenség idővel egyre komolyabb tényezővé válik majd.

Érdemes ezzel kapcsolatban megemlíteni, hogy az LG V30 egy ehhez nagyon hasonló kijelzőre épül, és bár ott a fényerő kapcsán szintén megemlítettek néhány kisebb gondot, a kereskedelmi forgalomban elérhető példányoknál ez már nem volt látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!