Berta Sándor

Bitcoint is elfogad egy olasz aukciósház

A torinói cég úgy döntött, hogy az árveréseken a jövőben a virtuális fizetőeszközt is használni lehet.

Egy újabb területen vetheti meg a lábár a kriptodeviza. A Sant Agostino a világon az első olyan aukciósház, amely engedélyezte a felhasználóknak a bitcoin használatát. A szakemberek azzal indokolták a döntést, hogy ez a megoldás gyorsabb és olcsóbb, mint az eddig alkalmazottak - a hírről a La Stampa számolt be.

A Sant Agostinónál hétfőn és kedden kerül sor az első olyan árverésekre, amelyeknél már bitcoint is lehet majd használni. Az eseményeken számos tárgyat kínálnak árverésre, ezek egy része Gio Ponti milánói építész és formatervező tulajdonát képezte. Ponti alapította a Domus folyóiratot, amely nemzetközileg az egyik legelismertebb európai szaklapnak számított. Emellett a szakember a Milánói Műszaki Főiskola Építészmérnöki Karán 25 évig tanított.

A következő aukción, amely november 27-én lesz, szintén el fogják fogadni a virtuális fizetőeszközt és a felhasználók festményeket, szobrokat és ékszereket vásárolhatnak majd. A bitcoin gyorsabb átutalásokat tesz lehetővé és a tranzakciókat alacsony díjak jellemzik. Agostino Ghiglia korábbi olasz parlamenti képviselő, a Bulgáriában idén alapított Aornet cég képviselője kiemelte, hogy Torino az innováció fővárosa és készen áll a bitcoin bevonásával megvalósított első aukcióra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Ebből látszik hogy hype a téma ,hogy ingyenreklámra használják.