Gyurkity Péter

Mindenkit lever a Google szoftverboltja

A Play Store immár globális szinten is az első, a trendet pedig szeretnének tovább erősíteni.

A Tokyo Game Show keretében tartotta meg a Google saját rendezvényét, amely a Go Global nevet kapta. Ennek során több előadást és beszélgetést tartottak, egyik illetékes vezetőjük pedig kifejtette, hogy a Play Store magasan veri a mezőnyt, ami lassan a bevételeknél is meglátszik.

A terület iránt érdeklődők jól tudják, hogy az Apple hagyományosan vezeti a listát, legalábbis ami a bevételt és a tiszta profitot illeti. A Play Store azonban – legalábbis James Sanders, a platform ázsiai részlegének vezetője szerint – a legnagyobb platformmá nőtte ki magát, ebben pedig az Android ökoszisztéma egyre növekvő népszerűségére építhettek. 2016 során összesen 82 milliárd letöltést regisztráltak, ami nyilván szintén a nagyszámú okostelefonnak is köszönhető, de itt a Play platform jobb megismerése és a lehetőségek tárházának kibővítése is szerepet játszott, amin szeretnének még tovább javítani, többek között éppen így, a külső fejlesztőknek tartott előadásokkal.

Ennek érdekében tovább javítják majd a disztribúciós és az elemzési funkciókat, de kibővítik a VR és az AR támogatását is, igyekezvén lépést tartani a jelenlegi trendekkel. A Chromebook szintén fontos elemként jelenik itt meg, mint ahogy az elismert és elfogadott fizetési opciók számának kibővítése is segít, amit jól mutat, hogy itt már összesen 135 különböző országban fogadják el a betéti- és hitelkártyákat, 55 országon belül pedig 140 eltérő szolgáltató segít a rajtuk keresztül lebonyolított fizetések megfelelő feldolgozásában és azok átvételében.

A fizető felhasználók tábora csak tavaly 30 százalékkal bővült, ami nyilván segít majd az Apple előnyének ledolgozásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!