Gyurkity Péter

A Google szerezheti meg a HTC telefonos részlegét

Partnerként, avagy új tulajdonosként vennék át a telefonok gyártását.

A terület iránt érdeklődők számára nem újdonság, hogy a tajvani HTC igencsak rosszul szerepel a piacon, mi több, ez már szinte unalomig ismert tény. Legutóbbi adataik a negatív trend folytatódását mutatják, miközben felmerült, hogy maga a Google nyújtana segítő kezet nekik.

Augusztusban például az elmúlt 13 év legrosszabb eredményét produkálták, amely azt jelentette, hogy a bevételek 51,5 százalékkal estek vissza az ezt megelőző hónaphoz képest, az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz viszonyítva pedig 54,3 százalékos volt a romlás mértéke. Úgy tűnik, hogy a HTC 10 után az U11 sem hozta meg az áttörést, a viszonylag kedvezően fogadott okostelefon nem fog újabb tömegeket megmozgatni, miközben más friss készüléket nem is tudnak már felmutatni, tehát még csak arra sem számíthatunk, hogy az év hátralévő részében nagyot durrantanak majd.

Ezt szem előtt tartva nem túl meglepő, hogy felmerült a cég telefonos részlegének értékesítése, bár egyelőre a hírhez nem fűztek konkrét forrást. A kínai illetőségű Commercial Times szerint maga a Google szállna be az üzletbe, a jövőben pedig vagy stratégiai parnerként, vagy esetleg új tulajdonosként vennék át a gyártási feladatokat, vagyis gyakorlatilag házon belül folytatnák a Pixel okostelefonok gyártását és piacra dobását, folytatva a sikeres termékvonalat. Érdekesség, hogy a HTC Vive ebből mindenképpen kimaradna, vagyis a VR-termékek iránt (egyelőre) nem érdeklődnek.

Amennyiben valóban sor kerülne a felvásárlásra, ez még nem jelent garanciát arra, hogy meg is tartanák a részleget, hiszen végül a Motorola telefonos üzletága is a Lenovónál kötött ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)