Gyurkity Péter

Megjelent az Alcatel Idol 4 Pro

A tavalyi változat csak most bukkant fel Európában, Windows 10-re támaszkodva.

Az Alcatel márkáját a Nokiától licencelő TCL még tavaly dobta piacra az Egyesült Államokban a csúcskategóriásnak szánt Windows 10-es okostelefonját, amely ott az Idol 4S nevet kapta. Európában a címben is szereplő néven, csaknem 8 hónapos eltéréssel rajtoltatják el a készüléket, amely így csak most futott be.

A Microsoft Store brit oldalán már elérhető az okostelefon, amely a vártnak megfelelő hardvert kapta meg, hiszen itt komolyabb eltérést nem is várhattunk. Ennek megfelelően egy 5,5 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapunk, amelyhez az 1080p felbontás, a Snapdragon 820 chip, 4 GB memória, egy alapesetben 64 GB-os, de tovább bővíthető belső tároló, egy 21 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera, valamint egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik, hátoldali ujjlenyomat-olvasóval, valamint iker-hangszórókkal, amelyek a Hi-Fi surround hangzást biztosító technológiát is támogatják.


A cég eleinte július végére ígérte a rajtot, ebből később augusztus 7. lett, az utolsó napon azonban egy még későbbi dátum bukkant fel, hogy végül töröljék az újabb csúszást, és valóban elérhetővé váljon a telefon. A brit mellett a francia és a német piacot is célkeresztbe veszik, itt azonban nyilván nem segít majd a nem túl kellemes ár, hiszen ez a független változat esetében 599 euró, amely minden bizonnyal alaposan megnehezíti majd a rajtot – arról nem is beszélve, hogy maga a szoftver már alig mérhető a globális felmérésekben, itt egy-két régióban szerepel csak jobban a platform, ott is többnyire 10 százalék alatti piaci részesedéssel.

Az amerikai változattal ellentétben a VR headset is hiányzik a csomagból, az európai felhasználók kizárólag a készüléket kapják majd meg a fenti áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    Késő....