Berta Sándor

20 nap szabadságot adna gyászoló munkatársainak a Facebook

A közösségi platform meg akarja könnyíteni a dolgozói számára a különböző sorscsapások feldolgozását.

Sheryl Sandberg, a Facebook napi ügyekért felelős vezetője azt szeretné, ha az alkalmazottak a jövőben könnyebben megbirkóznának a különböző negatív eseményekkel. Akinek például valamilyen családi gyászt kell feldolgoznia, annak lehetősége lesz arra, hogy kivegyen külön 20 nap szabadságot. A munkatársak személyes beszélgetéseket is kezdeményezhetnek a problémáikról a főnökeikkel - ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy mindenkinek állandóan a személyes dolgairól kell beszélnie. De ahelyett, hogy hagynák, hogy lassanként a csend megtöltse a termet, ha kiderül, hogy például egy kolléga rákos vagy az édesanyját kell ápolnia, inkább azt akarnák, ha az emberek empátiával találkoznának az irodában.

Sandbergnek sajnos vannak saját tapasztalatai, ugyanis 2015 májusában váratlanul meghalt a férje. Az eset utáni hetekben egyre magányosabbnak érezte magát, szellemként élt, mert az emberek egyszerűen féltek attól, hogy megszólítsák. Egy Facebook-csoportot hozott létre, hogy kapcsolatba lépjen olyanokkal, akiknek hasonló tapasztalataik voltak, és ennek a körnek most már világszerte 350 000 tagja van.

A menedzser visszautasította azt a feltételezést, hogy a személyes sorsát felhasználta volna arra, hogy erősítse a Facebooknak, mint kommunikációs eszköznek az imázsát, ehelyett arra bátorítja a cégeket, hogy segítsék egy megfelelő kultúra kialakulását. Szerinte a vállalatoknak el kell fogadniuk az emberek teljes személyiségét, és akkor mellettük kell állniuk amikor az életük nehéz szakaszában vannak. Ez a magatartás összességében jobbá teheti a cégeket. Szerinte fontos egy olyan munkahelyi légkör kialakítása, amelyben a felek őszinte beszélgetéseket folytathatnak és a sebezhető oldalukat is megmutathatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #1
    Rájöttek, hogy ha addig nem akassza fel magát az illető, akkor utána már valószínűleg nem tör be az igazgatótanácsi ülésre mészárolni?
    :)
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2017.07.09. 11:27:35