Berta Sándor

Olcsóbb lehet a csomagküldés az EU-n belül

Eddig csak viszonylag kevesen rendeltek külföldön csomagokat, mert túl bonyolult, hosszadalmas és drága a folyamat.

A kevés külföldi rendelésnek elsődlegesen az az oka, hogy sokkal többe kerül az ilyen csomagok kiszállítása, mint a belföldi vásárlások esetében. A helyzettel az Európai Bizottság is tökéletesen tisztában van és ezen nagyon szeretne változtatni a közeljövőben. A cél az, hogy a határokon átnyúló csomagszállítások a mostaninál sokkal átláthatóbbak legyenek. Az Európai Tanács és az Európai Bizottság hangsúlyozta, hogy intenzívebbé akarja tenni a kereskedelmet az európai uniós tagállamok között, ehhez pedig előbb összehasonlíthatóvá tennék a határokon túlnyúló csomagküldések díjait, majd hosszú távon csökkentenék azokat. Amint ugyanis kiderült, jelenleg akár ötször magasabbak is lehetnek a külföldi csomagszállítás díjai a belföldi továbbítási áraknál.

Az első lépés egy olyan tájékoztató oldal létrehozása lehet, amely feltünteti az egyes futárszolgálatok szállítási díjait. Az információk a nemzeti felügyeletektől fognak származni és a hivatalok feladata lesz az is, hogy további adatokat gyűjtsenek a cégekről. A felhasználók így az eddiginél sokkal könnyebben összehasonlíthatják majd a árakat. A mostani európai uniós statisztikák alapján az emberek alig 15 százaléka vásárol különböző termékeket online egy másik tagállamból, míg a belföldi internetes vásárlások aránya 44 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cat #4
  Dehogy van beépítve, egy néhány dolláros kábelnél nem is lehet ilyenről szó. Nagyon komoly állami támogatás van a háttérben, a cél az export erősítése.
 • Madve #3
  Fizetsz érte, csak a posta költség bele van építve az árba...
 • hungi #2
  azt ugye te sem gondolod komolyan hogy attól még hogy te nem fizetsz érte ingyen küldik? a többi részével egyet értek...
 • fonak #1
  Mondjuk az vicces, hogy ha Kínából rendel az ember valami vackot, akkor sokszor teljesen ingyen küldik. Mo-n belül belföldön meg min 900 Ft, és akkor az áfáról meg a magyar kereskedő hasznáról nem is beszéltem.