Gyurkity Péter

Elrajtolt az Oppo R11 és R11 Plus

A kínai gyártó két új készüléket mutatott be, mégpedig Snapdragon chippel.

Az Oppo neve egyre ismertebbé válik a felhasználók körében, ami többek között annak köszönhető, hogy a számukra hazai piacon egy időre a vezetést is átvették – igaz, ezt időközben a Huawei már visszahódította. Most két új telefont mutattak be, amelyek kellemes hardvert kaptak.

A páros egyelőre a kínai piacon elérhető, ez azonban rövid időn belül megváltozhat, hiszen minden gyártó számára fontos tényező a nemzetközi megjelenés. Az Oppo R11 a hivatalos oldalon látható információk szerint egy 5,5 hüvelykes kijelzőt és 4 GB memóriát kapott, míg az R11 Plus ezt egy 6 hüvelykes AMOLED-panelre és 6 GB RAM-ra váltja le. Mindkét készülék a Snapdragon 660 chipre épül, ez nyilván megfelelő teljesítményt nyújt majd a mindennapokban, míg a hátoldalon egy 20 és egy 16 megapixeles példányból álló ikerkamera-modul, az előlapon pedig egy szintén nagy, 20 megapixeles f/2.0 szelfikamera kapott helyet.


A belső tároló mindkét változatnál 64 GB-os, az akkumulátor viszont egy 3000 és egy 4000 mAh-s példány – ehhez VOOC-gyorstöltés társul a nagyobb kényelem jegyében. A hátoldali kamera a készülék felső sarkában kapott helyet, maguk a sarkok lekerekített formát öltenek, ehhez pedig LTE, WiFi, A-GPS, GLONASS, microUSB 2.0, előlapi ujjlenyomat-olvasó, microSD, valamint a megszokott érzékelők társulnak – az Android 7.1.1 Nougat társaságában. A megjelenésre Kínában a héten került sor, ezt Tajvan követi június 21-én, az ár az R11 esetében 441 dollárnak felel meg.

A cég az első negyedévben 25,6 millió készüléket szállított le, ezzel globális szinten is a negyedik helyen végeztek, ami jól jelzi a terjeszkedés ütemét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!