SG.hu

A tévé csak egy kép lesz a falon

Az LG Budapesten is bemutatta a januári CES sztárját, az alig néhány milliméter vastag (vékony?) W7 OLED tévét.

A cég a hatást fokozandó egy belvárosi galériába szervezte az eseményt, ahol egyébként neves fotósok nagyításait lehet megvásárolni. Négy csúcsterméküket helyezték el a felvételek közé a falakra, és ezeken a mellettük lévő jó minőségű állóképekhez megtévesztésig hasonlító fotók váltogatták egymást lassan. A hasonlóság leglátványosabban a W7-nél jött ki, mely egy 4K felbontásra képes 2,75 milliméteres lap. Nincs állványa, csak a falra rögzíthető, önmagában nem áll meg, nincs tartása. Rugalmas, nem törik, de törékeny. Egy speciális - alig egy milliméter vastag - mágneses tartóval szállítják, amire rá kell helyezni. Az OLED technológiából következően a képpontoknak saját világításuk van, csak ez a fényesség - illetve a hárommillió forint feletti árcédula - buktatja le, és állapítható meg, hogy valójában nem egy sima képről van szó a falon.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

A mobiltelefonnál is vékonyabb, szinte káva nélküli végeredményt minden lényegtelen alkatrész elhagyásával érték el. Ebbe a hangszóró is beletartozik, azt külön mellékelik hozzá, és ez tartalmaz minden a tévéhez szükséges csatlakozót is. (4 HDMI, 3 USB, Ethernet és optikai dugasz is van rajta.) Ezt a megjelenítővel egy fehér szalagkábel köti össze, ami jól elrejthető, így a tévé valóban önmagában állhat a falon. A hangszóró Dolby Atmos szabványú, az LG 4.2-esnek hívja, de a hifi hangzásra vágyóknak ez biztosan kevés. Operációs rendszerként a legújabb, 3.5-ös WebOS van rajta, előreinstallált YouTube, Netflix, Hulu és más streaming szolgáltatók szoftverével.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

A cég elhozta három másik tévéjét is, melyek árban egy-másfél millióval elmaradnak a Signature W7-től, cserébe néhány milliméterrel vastagabbak. (Csipketerítőt azért nem lehet rájuk rakni.) Hasonló képminőséget produkálnak, de itt az OLED-megjelenítőt egy üveglapra helyezték, mint a tavalyi G6 és E6 modelleknél, és magába a hangszóróba állították bele. Mindegyik modell még ebben a hónapban kapható lesz a boltokban, de az árat elnézve valószínűleg nem fog sorállás kialakulni értük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #8
    ez még nem is sok. Egy jó vászon sok esetben többe kerül mint a projektor. Végül is ettől függ nagymértékben a kép minősége. Mert lehet marhajó projektor, ha a kép fika a vászon miatt. ;)
  • gforce9 #7
    Én meg beleszarok, mert van a szobában hely egy koszos kijelzőnek. :)
  • fonak #6
    Lehet, hogy igazgyöngyből van. :)
  • Kara kán #5
    190 ezer Ft-ért gyöngyvászon?
    Ez kész rablás.
  • professional #4
    220ért vettem Epsont + 190ért gyöngyvászont! 100"ban olyat vetítek otthon este, hogy lemászik a falról!
  • Macropus Rufus #3
    Egyetértek hgabi84-el. Egy 4k 3d projector már 8000c dodóért is kapható ami kb. 2.2millió forint.5 méterről már több mint 3 méteres képet ad, szemben a majd 800 ezerrel drágább tévé 165cm-vel. (de még 2.5m-ről is majd egy méterrel nagyobb képet ad mint a tv)

    https://www.amazon.com/Sony-VPLVW365ES-Native-Theater-Projector/dp/B016IL60LM/ref=pd_sbs_504_2/147-9387036-6274252?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B016IL60LM&pd_rd_r=EDJR7KQZHKZJW3MDZY7C&pd_rd_w=Yg1Dz&pd_rd_wg=C3fBp&psc=1&refRID=EDJR7KQZHKZJW3MDZY7C
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2017.06.11. 21:01:10
  • fonak #2
    Ennyiért?
  • hgabi84 #1
    Nem rossz, de akkor én már inkább egy jó minőségű és ár/érték arányú projektorra szavazok.