Mortimer

Változik a Whistler kinézete

A különbségek nem túl radikálisak, de határozottan látható, hogy a Microsoft átdolgozta a Windows 2000 utódját.


A vállalatnak még több mint egy hónapja van hátra a Windows 2000 utód első béta változatának kiadási határideéig. A Microsoft múlt hét végén publikálta privát tesztelői részére a Whistler 2257-es buildját, a második fejlesztői verziót. Az első, a build 2250 július közepén jelent meg.

A build 2257-ben láthatók az új legördülő menük okozta látványbeli és használhatósági változások; ezek hasonlóak a következő Office, az Office 10 kódnevű verzióban találhatókhoz. A források szerint a következő más modifikációk történtek a kezelőfelületen:

  • válaszható Personal (személyes) vagy Classic (klasszikus) start menü. A menüvel lehet beállítani milyen elemek legyenek láthatóak vagy rejtve, mint például a böngésző, levelezőprogram, a leggyakrabban használt dokumentumok és hálózati kapcsolatok, továbbá a Sajátgép és a Hálózat ikonok.
  • a felhasználói felületet alkalmazások helyett "taszkközpontokba" szervezhetjük
  • egy tesztelő elmondása szerint a Microsoft általános jellemzővé akarja tenni a szövegfelolvasási képességet. Bill Gates a szövegfelolvasást és a hangfelismerést a Microsoft favorizált személy-gép kapcsolatainak nevezte. Gates jóslata szerint a személyi számítógépek már nem állnak messze a mikrofonok beépítésétől.

    Klikk ide!

    A Microsoft közlése szerint a Whistler kereskedelmi megjelenése 2001 második felére tehető, pár hónappal az eredetileg tervezett dátum után. Az első Whistler béta októberben fog megjelenni. A következő nagyobb Windows változat, a Blackcomb pedig 2002 végéig biztosan várat magára. A Whistler várhatóan csak kis változásokat jelent a Windows 2000-hez képest, de számtalan változatban kapható lesz a 32 bites Personal Server-től a 32 bites Professional-on át a 64 bites Advanced Server-ig.

    A Windows két héten belül megjelenő következő változatával, a Millenium Edition-nel szemben a Whistler a Windows 2000-ben található NT magra épül. A Windows Me az utolsó Windows 9x kernelre épülő Windows változat. Egy Microsoft-közeli, anonimitást kérő tesztelő elmondása szerint a cég közölte fejlesztőcsapatával, hogy nem lesz több új jellemző vagy nagyobb változtatás a Whistlerben.

    A Microsoft nem tett közzé közleményeket a legutolsó Whistler build kapcsán, a szóvivő csak annyit mondott, hogy a 257-et "a normál fejlesztési folyamat részeként múlt héten tettük közzé a tesztelők részére. A Microsoft tovább dolgozik, hogy októberben megjelenhessen a Whistler beta 1 is."
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!