JohnnyCage

Anvil kódnév alatt fut az X86-64 alapú Windows

A szoftveróriás Microsoft úgy véli, az Advanced Micro Devices (AMD) x86-64 alapú Opteron és Athlon 64 processzorai lesznek azok a megoldások, amelyek elterjesztik a 64 bites számítógépeket a fogyasztói szegmensben.

A redmondi (Washington) központú szoftvercég már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy egy x86-64 alapú Windows operációs rendszer változatot tervez kiadni a közeljövőben. Az AMD 64 bites Hammer platformjához készülő operációs rendszer fejlesztés alatt álló változatát a márciusi CeBIT kiállítás látogatói már megtekinthették működés közben.

A Microsoft vezetői, illetve szakértői várhatóan egy április 8-án megrendezendő konferencián fognak beszámolni az Anvil kódnéven futó projektről, vagyis az AMD x86-64 alapú processzoraihoz fejlesztett Windows operációs rendszerről. A társaságon belüli hírforrások szerint a Microsoft az Anvillel szeretné bevezetni az átlagfelhasználót a 64 bites számítástechnika világába.

Az Anvil kódnevű Windows változat mind a nagyteljesítményű munkaállomásokba és szerverekbe szánt Opteron, mind pedig az átlagfelhasználók számára kifejlesztett Athlon 64 processzorokon futni fog. Mivel ezek a processzorok natív támogatást nyújtanak a jelenlegi 32 bites x86 alkalmazásokhoz, a Microsoft szerint a 64 bites rendszerek gyorsan el tudnak majd terjedni a piacon. A szoftvercég a konferencián várhatóan bejelenti az új 64 bites Windows változat megjelenési idejét, a megoldás fő specifikációit, és funkcióit.

Az AMD 64 bites processzorai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy változatlanul futtathassák jelenlegi alkalmazásaikat. A 64 bites üzemmód lehetősége azonban nagyobb teljesítményt, és gyorsabb adatfeldolgozást tesz lehetővé, így új távlatokat nyithat meg a felhasználók előtt.

A Microsoft szerint az Anvil "kiváló teljesítménnyel és kompatibilitással" fogja futtatni a 32 bites Windows alkalmazásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sztavrosz #11
    Az AMD-nek még nem volt olyan döntése a DX2-es procik óta, amivel nagyot alkotott volna. Azóta mindig Intel mögött kullog (most is), mert ott Intelligens fickók dolgoznak!!!
  • Mice #10
    Hehe, a Freespaceben is a jófiúk oldalán állt az anvil. A valóság és a sci-fi összefonódik.
  • Gabest #9
    Ezek még vannak, de ki tudja meddig. Az igazi lét a desktop adja, ott meg csak az apple kapirgál még valamennyire.
  • Cat #6
    van
    via (c sorozat), motorola (apple), ibm, sun sparc...
  • [HUN]PAStheLoD #4
    énis