Gyurkity Péter

Mind a négy oldalt meghajlítaná a Samsung és az LG

Az Apple azonban egyelőre még a lapos kijelző mellett marad a gyártási gondok miatt.

A gyárilag meghajlított kijelzők az utóbbi években bizonyos népszerűségre tettek szert, itt több gyártó számos különböző modelljét láthattuk már a mindennapokban. A jelek szerint azonban a jól ismert szereplők nem elégednek meg két oldal meghajlításával, itt az előlapi keret mentén mind a négy oldalt módosítanák.

Az ETNews számolt be a napokban a külső források által szolgáltatott hírről, miszerint mind a Samsung, mind pedig az LG (amelyek korábban már piacra dobtak hajlított készülékeket) készül erre. Azt persze még nem tudjuk, hogy ezek az új megoldások pontosan mikor jelenhetnek meg a piacon, ám nagyon úgy tűnik, hogy komoly erőfeszítéseket fordítanak a kijelzők mind a négy oldalon történő meghajlítására, illetve az ezzel kapcsolatos akadályok leküzdésére. Jelen pillanatban az jelenti az egyik legnagyobb fejtörést, hogy a négy sarokban nem működik az érintési technológia, a rendelkezésre álló laminációs eljárás ugyanis ezt nem teszi lehetővé, tehát még messze vagyunk a tökéletes változattól.

A források gyorsan hozzáteszik, hogy az Apple többek között éppen emiatt, vagyis az üveget védő filmréteg felhordását lehetővé tévő eljárás hiányosságai miatt óvakodik a hajlított változatoktól, tehát az idén esedékes iPhone 8 (amely minden bizonnyal már OLED-panelt kap) teljesen lapos lesz. Azt is tudjuk, hogy a Samsung a meglévő szerződés értelmében több mint 90 millió panelt szállít majd le riválisának, miközben a készülőben lévő, mind a négy oldalon meghajlított példányok már a teljes előlap mintegy 98 százalékát lefednék, vagyis itt valóban száműznék a megszokott keretet.

Az Apple várhatóan jövőre, a következő generáció esetében térne át a hajlított fejlesztésekre, ám itt érdemes lesz megvárnunk a szeptemberben esedékes hivatalos bejelentést, hogy az idei példányoknál is tisztán lássunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • petrov144 #4
    Hiába szép a telefon borítás, aki napi szinten nyúzza, jobb ha vesz egy jól védő tokot, és már oda is az elegancia. Pláne a minden oldalú lekerekítettség totál értelmetlen ebben az esetben
  • bdzsana #3
    Szerintem ki kéne fejleszteniük egy rejtett ötödik oldalt is, amit szintén meghajlítanak, mert ez így elég kevés. Hol az innováció?:)
  • wraithLord #2
    Az még plusz előnye a hajlított szélnek, hogy nem elég csak arra figyelni, hogy az egy lapos felületről ne tükröződjön vissza a környezet, hanem mindjárt van 1 lapos + 2 negyed hengerpalást is (+ lesz még kettő, ha az alja/teteje is olyan lesz).
  • wraithLord #1
    Szerintem nincs semmi gond a lapossal. Azonkívül, hogy már megszokott és unalmas, teljesen rendben van, és sokkal professzionálisabbnak hat, mint a lekerekített (hajlított) szélű.

    Majd, ha az egész telefon hajlítható lesz, abban sem az lesz a pláne, hogy CRT képcsövet tudunk belőle hajtogatni, hanem pl. hogy amikor nem kell, kicsire össze tudjuk tekerni.
    A normális megjelenítéshez vagy lapos felület kell, vagy a megjelenített tartalmat úgy kell manipulálni, hogy a megfigyelő szögéből ne látszódjon torznak.