Berta Sándor

HoloLenst használnak a belső­építészek

A ThyssenKrupp vegyes valóság szemüveggel mutatja be miként nézne ki ügyfelei otthonának átalakítása.

A szakemberek arra számítanak, hogy a Föld lakossága a mostani 7,4 milliárdról 2100-ra 11 milliárdra fog nőni, és a fejlett országokban a népesség egyre jobban öregszik. Tavaly már minden nyolcadik ember 60 évesnél idősebb volt, így egyre fontosabbá válik számukra a mobilitás biztosítása. A lépcsőliftek már most is komoly mértékben javítani tudnak az idősek életkörülményein. A nyugdíjasok így hosszabb ideig és önállóan élhetnek otthon.

A ThyssenKrupp szerint új szintre kerülhet a berendezések elhelyezésének megtervezése, lehetővé teszik az ügyfeleik számára, hogy valós időben lemodellezzék, miként mutatna egy lépcsőlift az otthonukban. Minden ház egyedi, két lépcső sem hasonlít egymásra, ezért a lépcsőliftek sem azonosak. A berendezések a személyre szabott igényeknek megfelelően készülnek. A HoloLens bevonásával felgyorsultak a folyamat különböző lépései és akár négyszer gyorsabban kiszállíthatóvá válnak a lépcsőliftek.


A HoloLens lehetővé teszi, hogy az ügyfelek figyelembe vehessék az olyan jellemzőket a házakban, mint az akadályok, a fényviszonyok, a különböző kapcsolók és tárgyak, továbbá lemérhetővé válik például a falaktól való távolság is. A vásárlók egy táblagépen kényelmesen megnézhetik, hogyan néz majd ki a kész rendszer, milyen színű lesz, és az is megtekinthető, hogy a lépcsőlift miként illeszkedik majd a házba. A ThyssenKrupp eddig több mint 100 hollandiai, spanyol- és németországi ügyfele esetében alkalmazta a HoloLens szemüveget. Az első eredmények és a visszajelzések rendkívül pozitívak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!