Berta Sándor

Mesterséges intelligencia segítségével szűrné a videókat a Facebook

A hatalmas felhasználói tábor miatt komoly nehézséget jelent a közösségi platform számára a tartalmak ellenőrzése. Ezen változtatna a cég.

A Facebook nagyon nehezen tudja csak kontrollálni az oldalán megjelent bejegyzéseket. A társaság a videók tekintetében a mesterséges intelligenciát hívná segítségül a probléma megoldásához. Az elképzelések alapján a jövőben minden egyes feltöltött vagy belinkelt felvételt szkennelnének és utána eldöntenék, hogy vállalható tartalomról van-e szó vagy sem. Amennyiben az utóbbi, akkor az algoritmus azonnal jelezné azt az egyik munkatársnak, aki szintén megvizsgálná az anyagot és vagy megerősítené vagy felülbírálná a rendszer döntését. Akárhogy is döntene azonban, a mesterséges intelligencia mindenképpen tanulna a folyamatból.

A Facebook egy ilyen rendszert már egy ideje tesztel, de most úgy tűnik, hogy a megoldás az élő videók szűrésénél is szerepet kaphat. Igaz, ez némi problémát okozhatna, Joaquin Candela, a Facebook gépi tanulási területért felelős szakembere ugyanis azt nyilatkozta, hogy a programnak nagyon gyorsnak kell lennie, ráadásul még nem eldöntött szempontok alapján kell dolgoznia és rangsorolnia a felvételeket.

A Facebook egy automatizált rendszert alkalmaz a felhasználók által küldött tartalmak, továbbá a duplikált fájlok és bejegyzések szűrésére, illetve létezik egy hasonló megoldás az álhírek azonosítására is. Ezeket az információkat azonban Yann LeCun, a Facebook mesterséges intelligencia kutatásokért felelős igazgatója nem akarta kommentálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!