Berta Sándor

Új londoni központot hoz létre a Facebook

A közösségi oldal a brit főváros egyik belvárosi kerületében alakítja ki az új szigetországi centrumát.

A kiszivárgott információk alapján a Facebook 2017 végéig hozza létre az új brit központját. A platform Nagy-Britanniában 1000 embert foglalkoztat és ehhez jönne az új elképzelések alapján 500 új munkatárs, akik elsősorban szoftverfejlesztők, projektmenedzserek és értékesítők lesznek. A Facebook az új centrumba költöztetné át az alkalmazottai többségét. A létesítményt a Fitzrovia nevű belvárosi kerületben építik fel, így közel lesz a West Endhez.

Nicola Mendelsohn, a konszern európai vezetője kiemelte, hogy Nagy-Britannia az egyik legjobb hely az IT-vállalatok számára. A menedzser hozzátette, hogy az Amerikai Egyesült Államokon kívül a szigetországban van a legtöbb Facebook-fejlesztő. A brit tevékenységek egyike a napelemes internetszolgáltató drónokon dolgozó Aquila-projekt, amin a somerseti Connectivity Lab dolgozik. A londoni fejlesztők pedig többek között a Workplace programmal foglalkoznak, amely a tesztelés után októberben vált elérhetővé. Ez egy olyan cégeknek szánt közösségi oldal, amely nem jelenít meg reklámokat és ezért fizetős ajánlat.

Sadiq Kahn londoni polgármester úgy vélte, hogy a Facebook bejelentése bizonyíték arra, hogy a meghatározó amerikai konszernek továbbra is bíznak a brit gazdaságban, míg Európa irigyli a brit főváros élénk tech-életét. London ugyanakkor nyitott a világ minden részéből származó tehetséges munkatársakra, innovációra és vállalkozószellemre. A Facebook néhány nappal azután döntött így, hogy a Google is jelezte, hogy bővíti a londoni kirendeltségét és ott alakítja ki az új campusát, amely a tervek alapján 2020-ban már 7000 munkatársnak nyújtana otthont. Ez közel kétszer annyi ember, mint amennyit jelenleg az óriáscég Londonban foglalkoztat. Az új központ létrehozására egymilliárd fontot szánnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #5
    Évről-évre egyre többen átmennek Frankfurtba. Fogadjunk! ;-)
  • ostoros #4
    Nem mennek azok sehová. Blöfföltek, és nem jött be.
  • Tetsuo #3
    Oké, de a brit bankok csak nem lépnek le. ;-) Tehát olyan 10% GDP csökkenés lehet a hosszú kivezetés után, csak a bankszektorban és rengeteg specifikus tudású munkanélküli.
  • cateran #2
    Ez, de meg a Google reszlege is lepkefing...Ha marad a penzugyi szektor Londonban, akkor jol jarhatnak valoban, ha nem, akkor koszonjuk a reszvetelt UK-nak, megy a levesbe...A GDP tetemes, messze tulnyomo tobbseget adja London es azon belul is a londoni penzugyi szektor (kb 20%-a az ossz GDP-nek...egyetlen varosbol...)
  • fonak #1
    Ennyit a brexit miatti világvége-ijesztgetésekről. A britek jól fognak járni vele.