Berta Sándor

Lisszabon a világ startup-fővárosává válna

A portugál település a Web Summit rendezvény segítségével válna vonzóvá az online startupok számára.

Augusztusig London volt Európa startup-fővárosa, amely Berlint taszította le a képzeletbeli trónról. A Brexit óta azonban Stockholm, Párizs, Berlin és immár Lisszabon is azért küzd, hogy egyre vonzóbb legyen az internetes startupok számára. A portugál főváros esélyeit növeli, hogy Dublinból Lisszabonba költözik át a Web Summit nevű internetes konferencia, amely Európa innovációs térképére emelheti a települést. António Costa portugál miniszterelnök nem véletlenül volt lelkes az esemény megnyitóján és jelentette ki, hogy a rendezvény Lisszabont "a vállalkozás világfővárosává" teheti.

A Web Summit csupán egyike annak a számos internetes konferenciának, amelyeken vállalkozók, politikusok és befektetők találkoznak egymással, népszerűsítik az ötleteiket és a termékeiket, illetve a szolgáltatásaikat. Ilyen esemény a barcelonai Mobil Világkongresszus, a müncheni DLD, továbbá a TechCrunch és a Re/Code rendezvénye. A Web Summit azonban jóval nagyobb ezeknél: több mint 50 000 résztvevő jelent meg 166 országból, több mint tíz nagy színpad volt, amelyeken különböző témákat tárgyaltak ki a megjelentek. A legismertebb vendégek a MEO Arena főszínpadán beszéltek, a csarnokba 20 000 ember fért be.

Costa reményei szerint a résztvevők közül sokan visszamennek majd Portugáliába dolgozni. Az európai startup-bázisok előnye pont az egyediség lehet a Szilícium-völggyel szemben. Nicolas Brusson, a BlaBlaCar nevű közösségi utazásmegosztó platform vezetője is erre világított rá, mondván: Európának nem a Szilícium-völgyhöz kell hasonlítania magát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!