Berta Sándor

14 céget akart megvenni a Salesforce

A cég egy májusi belső levele szerint hatalmas felvásárlásokat terveznek, amiből van, ami meg is valósult azóta.

Kiszivárgott a konszern egyik belső dokumentuma. A fájl májusi dátumú és Colin Powell igazgatótanácsi tag, korábbi amerikai külügyminiszter postafiókjából származik. A szövegben 14 olyan társaság neve szerepel, amelyeket a Salesforce felvásárolt volna. Az érintett vállalatok között volz az Adobe, a Demandware, a Box és a LinkedIn. (Utóbbi nevének felbukkanása alátámaszt egy korábban megjelent hírt.)

A dokumentum egyébként bizalmas besorolású és összesen 60 diát tartalmaz. Időközben a Demandware 2,3 milliárd dollárért valóban a Salesforce tulajdonába került. Szerepel még a listán a jelenleg 3,5 milliárd dollár értékű Tableau Software és annak konkurense, a Qlik Technologies. Érdekesség, hogy az egyes vállalkozások nem a saját nevükön szerepeltek, hanem álneveken, például Champagne (Demandware), Burgundy (LinkedIn), Tuscany (Tableau Software) és Sonoma (ServiceNow). Az utóbbi vállalati megoldásokat kínál és a jelenlegi értéke körülbelül 12,4 milliárd dollár.

A szintén megemlített Box és a Zendesk esetében egyaránt az a megjegyzés szerepel, hogy "a vezérigazgatót nem érdekli". A Workday esetében pedig az a kommentár, hogy "csekély az érdeklődés". A listában nem szerepel ugyanakkor három májusban átvett vállalkozás, a BeyondCore, a Quip és a Krux. Korábban, már áprilisban a Salesforce tulajdonába került a MetaMind, amely gépi tanulási megoldásokat fejleszt.

A Salesforce úgy kommentálta a dolgot, hogy rendszeresen megvizsgálja az őt érdeklő cégeket, de végül csak keveset vásárol meg valójában. A listán nem szerepel a Twitter, amelynek kapcsán sokáig komoly érdeklődőként merült fel a Salesforce neve, de Marc Benioff vezérigazgató ezzel kapcsolatban néhány nappal ezelőtt azt közölte, hogy nem illik hozzájuk, ezért az üzletkötés fel sem merülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!