SG.hu

200 millió dollárért fejleszt IoT-eszközöket az IBM

Az IBM bejelentette, hogy kétszázmillió dollárt fektet müncheni Watson Internet of Things központjának fejlesztésébe, csakúgy mint a Blockchain és egyéb adatvédelmi megoldásaihoz kapcsolódó IoT szolgáltatásokba. A cég néhány új ügyfelet is bemutatott, akik az IBM Watson IoT megoldásait hasznosítják a gépekben, autókban, drónokban vagy éppen az egészségügyi ellátó rendszerekben található több milliárd szenzor adatainak elemzésére.

Jelenleg 8000 IBM-ügyfél alkalmazza a cég hálózatra kapcsolt szolgáltatásait, kétezerrel többen, mint 8 hónappal ezelőtt. A müncheni Watson IoT központban található a világ első kognitív, kifejezetten a dolgok internetére szakosodott laborja is. Az IoT Collaboratories egységben a cég ügyfelei és partnerei az IBM 1000 müncheni kutatójával és üzleti tanácsadójával együtt elemezhetik a saját iparágukban és üzleti területükön jelentkező legkomolyabb kihívásokat. Az egység olyan technológiákat kínál a vállalatoknak, amelyekkel többek között IoT megoldások fejleszthetnek, üzleti modelleket és szolgáltatásokat tesztelhetnek.

Világszerte egyre több nagyvállalat működését segítik a Watsonra épülő, internetre kapcsolt IoT szolgáltatások. Például a Schaeffler, a világ egyik vezető autóipari beszállítója, a működése során keletkezett adatok millióit elemzi majd, hogy hatékonyabbá tegye a gyártást, korszerűsítse folyamatait és gyorsabbá tegye az üzleti döntéshozatalt. Szintén siker számukra, hogy az Aerialtronics, egy holland székhelyű, pilóta nélküli légijármű-rendszereket gyártó cég bemutatta az első olyan kereskedelmi célú drónt, amely a Watson IoT Cloud platformról nyert kognitív képességekkel rendelkezik. A drónokat a forgalmi viszonyok nyomon követése mellett szélerőművek és olajfúrótornyok ellenőrzésére, illetve adótornyok optimalizálására alkalmazzák majd. Az Aerialtronics drónjai így nagy felbontású kamerákkal és a Watson Virtual Recognition analitikai megoldásaival azonnali 360 fokos, nagyfelbontású felvételeket és helyzetelemzést biztosítanak.

Az IBM ezek mellett számos olyan új szolgáltatást is bejelentett, melyekkel vállalatok és a fejlesztőcégek is eredményesebben aknázhatják ki a technológiában rejlő lehetőségeket – köztük a Watson IoT-t, a Blockchaint, az IoT Security Solutions and Services új eszközeit, egy új természetes nyelvi interfészt, valamint egy Cognitive IoT szakácskönyvet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!