SG.hu

Az IBM x86-os üzletága átkerült a Lenovohoz

A Lenovo és az IBM bejelentette, hogy sikeresen lezárták a tranzakciót, és január 1-jével áthelyezték az IBM x86-os üzletágának alkalmazottait és üzleti folyamatait a Lenovo-hoz.

A Lenovo világszerte október 1-jén fejezte be az IBM x86-os üzletágának akvizícióját. A vállalat akkor bejelentette, hogy tekintettel arra, hogy igen magas számú ország és folyamat érintett az EMEA régióban, ezért az alkalmazottak és az üzleti műveletek áthelyezése ezekben az országokban a következő néhány hónap során fokozatosan történik majd, hogy ezáltal biztosítsák a zökkenőmentes integrációt.

“Örömünkre szolgál, hogy hivatalosan köszönthetjük a frissen csatlakozott IBM x86 csapatot a Lenovo Magyarországnál. Számunkra a legfontosabb, hogy gördülékeny átállást biztosítsunk a fogyasztóinknak és a partnereinknek egyaránt, mialatt felgyorsítjuk a szerver üzletágunkat. Nagy terveink vannak a vállalati piacot illetően, és szeretnénk megismételni a PC-eladásokban elért sikereinket.” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország vezérigazgatója. “Keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban, hogy biztosítsuk az x86-os üzletág gyors indulását. A magyarországi tranzakció lezárását követően készen állunk, hogy bármely szektorban nagy erőbedobással versenyezzünk az ügyfelekért, most, hogy mind egy csapat lettünk.” – tette hozzá Lukács Anita.

A közlemény szerint a Lenovo teljes egészében megvásárolta az IBM x86-os szerver üzletágát, és elkötelezett, hogy betartsa az IBM x86-os termék ütemtervét, beleértve a Flex és x86-alapú PureFlex integrált rendszereket, továbbá folytatja ezen termékek fejlesztését is. Amint azt korábban bejelentették, az IBM fogja végezni hosszabb ideig a karbantartást a Lenovo nevében, így a vásárlók zökkenőmentes átmenetet fognak tapasztalni, melynek során nem változik a karbantartási támogatás.

A Lenovo és az IBM egy stratégiai együttműködésről is megállapodott, melynek keretében a Lenovo OEM (Original Equipment Manufacturer) gyártója és viszonteladója lesz az IBM iparágvezető tároló és szoftver portfóliójába tartozó kiválasztott termékeknek. Ez a stratégiai lépés azt jelenti a Lenovo számára, hogy ezen termékeket egy átfogóbb vállalati IT megoldás részeként kínálhatja, amellyel egy sokkal szélesebb körű ügyféligényt lesz képes támogatni az adatközpontban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!