MTI

3,2 milliárd forintért bővíti székesfehérvári központját az IBM

Az IBM 3,2 milliárd forintból bővíti székesfehérvári IT-szolgáltató központját, ehhez a kormány egyedi döntés útján 1,1 milliárd forintot biztosít. Ezzel 410 új munkahely jön létre - jelentette be a cég.

Az IBM a jelentősen bővülő székesfehérvári egységében információtechnológiai, beszerzési, labor- és oktatási szolgáltatásokat nyújt majd több mint 300 nyugat-európai cégnek. Az ehhez szükséges új munkaerő 40 százalékát diplomások teszik majd ki. Az IBM fejlesztése tovább erősíti a hazai infokommunikációs és távközlési (IKT) szektort, amelynek termelési értéke az első negyedévben meghaladta az 1000 milliárd forintot, és 8 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest. A szektorban jelenleg 196 ezren dolgoznak.

Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester elmondta, a város gazdasága 15 százalékkal bővül évente, amihez az IBM is hozzájárul. Szerinte ez azt mutatja, hogy töretlen a magyar kkv-k és a nemzetközi működő tőke bizalma Székesfehérvár iránt. Zerényi Zoltán az IBM Client Innovation Centre vezetője hangsúlyozta, hogy az elmúlt 19 évben folyamatosan meg tudtak felelni a kihívásoknak. Büszkék a munkavállalóikra, akik kimagasló minőségű szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek a nap 24 órájában a lehető legszélesebb szolgáltatási palettán.

Jelezte, hogy a fejlődés újabb mérföldköveként szorosabbra fűzték kapcsolataikat a felsőoktatási intézményekkel, így az informatikai duális képzés keretein belül újabb 25 diákot foglalkoztatnak szeptembertől. Ezzel cégük a legnagyobb duális képzőhely az informatika területén az országban. A cégvezető céljuknak nevezte, hogy munkaügyi, pénzügyi szolgáltatásaikkal, szervergyártással, piaci informatikai megoldásokkal, videostreaming szolgáltatásokkal feleljenek a piaci kihívásokra. Vezető szerepüket szeretnének megtartani a jövőben is a piacon - mondta Zerényi Zoltán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!