Berta Sándor

Elérhetők az első Watson-kompatibilis alkalmazások

Az új programok a pénzügyi szolgáltatások, az egészség, az IT, a kereskedelem és a turizmus területét fedik le.

Bemutatta a Watson szuperszámítógépet használó ökorendszer-program első partnereit az IBM. A kifejlesztett szoftverek az IBM-Softlayer felhőplatformon keresztül használják ki a Watson erőforrásait. A WayBlazer nem csupán segít a turistáknak úticéljaik megtalálásában, hanem öntanuló technológiák segítségével megkönnyíti a nyaralások megtervezését és a helyfoglalásokat is. A Watsonnak köszönhetően a WayBlazer az interakciókon keresztül megismeri az ügyfelek szokásait.

A Red Ant a kiskereskedőknek segít, hogy a legjobb ajánlatokat tudják kínálni az ügyfeleiknek. A kereskedők vásárlási előtörténeteket készíthetnek, kívánságlistákat állíthatnak össze és összegyűjthetik a demográfiai információkat. A Sellpoints által kifejlesztett Natural Selection arról gondoskodik, hogy a vásárlók optimális termékekkel szembesüljenek. A felhasználók feltehetik a kérdéseiket, az alkalmazás pedig fontosság alapján állítja sorrendbe a válaszokat.

A Reflexis StorePulse használatával a vállalatok reagálhatnak minden olyan helyi eseményre, hírre, közösségi médiatevékenységre, ami az ügyfeleiket érdekelheti. A Watson bevonásával bizonyos jellemzők kiszűrhetők. A Findability Sciences esetében egy programba integrálják a szuperszámítógépet. A szoftver abban segít az embereknek, hogy a megfelelő projekteket támogathassák.

A LifeLearn által készített Sofie az állatorvosok számára lehetővé teszi, hogy megtalálják a beteg vagy sérült állatok számára a legjobb kezelési módokat. A Watsonnal megalkotott alkalmazás a teljes szakirodalmat átkutatja, és lehetőség van arra is, hogy az orvosok egyeztessenek a kollégáikkal. Hasonló elven működik a GenieMD is, ugyanakkor ott a betegek kitalálhatják, hogy miként kezelhetnek bizonyos betegségeket és miként élhetnek ezekkel optimálisan. A CaféWell Concierge szintén a Watsont használja az információk kiértékeléséhez; a program egészségmegőrzési tanácsokat ad személyre szabottan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!